Vesti iz Srbije

Penzioneri danas dobijaju novčanu pomoć!

Kako je više puta rečeno, naši najstariji sugrađani ne prijavljuju se za direktnu novčanu pomoć od 60 evra, odnosno „30 + 30“ evra, već njima novac automatski leže na račun – i to danas, 6. maja.

Podsećamo, pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji naše zemlje, i sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine.

Mimo 30 evra koje penzioneri dobijaju danas, sleduje im preostalih 30 evra iz paketa – u novembru, kao i dodatnih 50 evra koje treba da dobiju u septembru. Sve skupa, to je 110 evra.

Osim toga, predsednik Srbije je juče najavio da je odlučeno da se svim vakcinisanim građanima protiv kovida-19 uplati dodatnih 3.000 dinara.

Inače, za tri grupe penzionera: iz kategorije samostalnih delatnosti, te za vojne i poljoprivredne penzionere, danas počinje i redovna isplata penzija za april, nezavisno od toga da li primanja dobijaju preko tekućih računa, na šalterima pošta ili na kućne adrese.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top