Vesti iz Srbije

Penzioneri vratili vitamine i poručili Vučiću da ne prodaje maglu!

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica izvelo je danas ispred Predsedništva Srbije performans „Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona“ čiji je povod, kako je naveo predsednik Udruženja Jovan Tamburić, odluka „takozvane države“ da penzionere nagradi paketima vitamina.

Tamburić je rekao da su vitamini deljenji penzionerima „čak ostavljani ispred stanova, bez potpisa o njihovom prijemu“ i dodao da je deo paketa bio „nekompletan“.

Zbog svega toga, ali i zbog „manipulacija penzionerima, u vezi sa upravljanjem PIO fondom i prodaje banja, najvrednije imovine tog fonda“, Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica poklonilo je vitamine predsednici Ustavnog suda Snežani Marković i direktoru Radio-televizije Srbije „zbog nedostatka imuniteta prema diktaturi“.

Udruženje je najavilo da će vitamine pokloniti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Baloni koji su nosili učesnici performansa i koje su kasnije izduvali, kao znak „nezadovoljstva, potcenjivanja i diskriminacije“ njihove sposobnosti da shvate šta se dešava u Srbiji, simbolizuju „deo magle koju nam vlast prodaje godinama“, objasnio je Tamburić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top