Vesti iz Srbije

Pinkova novinarka ostala bez 4000 evra za motivacione govore!

Agencija za bezbednost saobraćaja, nakon pisanja Nove ekonomije, obustavila je postupak javne nabavke u kojem je želela da angažuje isključivo voditeljku TV Pink, Deu Đurđević da drži motivacione govore o bezbednosti u saobraćaju. Vrednost ovog posla je bila procenjena na 500.000 dinara.

Agencija je samo dan nakon teksta Nove ekonomije da Agencija treba da sklopi posao sa voditeljkom, pre dva dana (11. avgusta) objavila da je obustavila pregovarački postupak za angažovanje lica za motivacione goovore.

Udruženje Budimo bezbedni voditeljke TV Pink Dee Đurđević je jedino dalo ponudu, ali kako se navodi, odbijena je jer ponuđač nije dostavio menicu potpisanu i registrovanu kod NBS. Komisija za javnu nabavku je je predložila v.d. direktoru Agencije da obustavi postupak, što je on i prihvatio.

Podsetimo, Agencija za bezbednost saobraćaja je raspisala javnu nabavku „angažovanja lica za motivacione govore“. Nabavka se sprovodi kao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, što znači da Agencija sama bira koja firma bi trebalo ove usluge da im pruži.

U obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka se navodi da je ovaj postupak izabran zbog toga što je „cilj nabavke stvaranje ili kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili umetničkog izvođenja“.

U objašnjenju se navodi da je novinarka i televizijska voditeljka Dea Đurđević pre dve godine doživela tešku saobraćajnu nezgodu koju je jedva preživela i iz koje za posledicu ima trajni invaliditet i traumu.

– Dea Đurđević je u prethodnom periodu u javnosti često govorila o svom iskustvu i držala motivacione govore i tribine. S obzirom na emotivnu atmosferu na tribinama kao i ključne snažne poruke o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, očekuje se da će učesnici tribina učvrstiti pozitivne ispravne stavove, bezbendno se ponašati i biti promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju nakon odslušane tribine – piše u objašnjenju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top