Vesti iz Srbije

Podići limit za reprogram plaćanja poreza na 50.000 evra

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević pozvao je danas Vladu Srbije i Poresku upravu da privrednicima povećaju limit za reprogram za plaćanje poreza bez dodatne garancije sa 1,5 miliona dinara na šest miliona dinara, odnosno na oko 50.000 evra, jer je privreda oslabljena i trpi teške posledice zbog epidemije virusa korona.

„Ako je država verovala televiziji Pink za gigantske poreske dugove, pa je toj televiziji čak i obilno pomagala bez obzira na ogroman dug, onda su nesumnjivo i pošteni mali i srednji preduzetnici zaslužili mnogo veće poverenje države“, rekao je Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo.

Kovačević je istakao da država mora da pokaže „dodatnu fleksibilnost“ prilikom naplate poreza privrednicima i zbog novog talasa virusa korona usled kojeg radnici sve više odlaze na bolovanje i odsustvuju sa posla, što dodatno negativno utiče na poslovanje.

„Daleko smo od oporavka i pune radne sposobnosti, a u toku je naplata poreza na dobit ranjenoj privredi i to bez milosti i sa vrlo malo fleksibilnosti, jer se naplaćuje i akontacija za predviđenu dobit tokom tekuće godine“, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da su mnogi vlasnici preduzeća u Srbiji zbog toga „nervozni i nezadovoljni“.

„Ovakva represija Poreske uprave nije neuobičajena, ali je neuobičajeno da je privreda još veoma krhka i nije stala na noge zbog posledica epidemije dok se iz nje cedi kao iz suve drenovine“, zaključio je Kovačević.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top