Vesti iz Srbije

Podnete krivične prijave protiv Belivuka i Vučića!

Funkcioneri Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista podneli su krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, zbog svega što je o njima objavljeno i rečeno u vezi sa klanom Veljka Belivuka.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski podneli su krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina Republičkom javnom tužilaštvu.

Vučević je rekao novinarima da krivčna prijava obuhvata „ono što je delimično plasirano od samih medija, a delimično od predstavnika bivšeg režima“ koji, kako je dodao, dovode u vezu Vučića i Vulina s Belivukovim klanom.

„Tražimo da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i javnost dobije odgovor kakav zaslužuje“, rekao je on.

Vučević ocenio da se bez te krivične prijave „sve svodi na mogućnost spekulacija i različitih tumačenja“.

„Očekujemo da tužilaštvo ima konstantnu komunikaciju s našim punomoćnikom, da budemo obavešetni o svim radnjama, hoćemo da budemo aktivni učesnik u postupku. I ja kao građanin i diplomirani pravnik verujem samo u ovakav put utvrđivanja činjenica, verujem u pravosudni sistem“, dodao je Vučević.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ovaj potez je već najavio i rekao da će se tako utvrditi istina da li su on i Aleksandar Vulin sarađivali i viđali se sa Belivukom.

Podsetimo, početkom decembra prošle godine, Vučević je Republičkom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdilo da li su povezani sa „slučajem Jovanjica“.

Krajem januara tužilaštvo je saopštilo da braća Vučić nemaju nikakve veze sa Jovanjicom.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top