Vesti iz Srbije

Pokret za preokret: „Vučićev režim kroz cenu goriva pljačka građane“

„Režim Aleksandra Vučića kroz previsoke cene goriva masovno pljačka građane Srbije. Kroz harače, nepoznate i u vreme Osmanlija, nenarodni režim uzima kroz akcize i poreze oko 64 odsto prihoda od naplaćenih cena. Cene na benzinskim pumpama u Srbiji su ovih dana dosegle visinu od 1,5 evra za litru goriva, a paradoks je da su cene dizela veće od pojedinih vrsta benzina“, piše u saopštenju Pokreta za preokret.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„I u cenama dizela koji koriste poljoprivrednici državne dažbine učestvuje sa 64 procenta. Na litri dizela, koja košta 164 dinara, režim Aleksandra Vučića uzme građanima 105 dinara. To direktno utiče na cene prehrambenih i drugih proizvoda koji su svakim danom sve skuplji. Srbija je sa cenom goriva od 1,5 evra došla u red zemalja sa najvećom cenom goriva u Evropi i svetu, a po visini plata je na dnu na svetskom nivou, a iza nas su samo pojedine zemlje Afrike i države slične severnokorejskom režimu.

Posebno zabrinjava činjenica da režimski dileri naftne derivate prodaju, kao 90-tih godina, na crno srpskim paorima, bez fiskalnoh računa, pa im ove cene ide na ruku. Ovo je dobitna kombinacija za režim i mafiju. Štetu imaju građani. Jedini način da se ovo zaustavi je građanski otpor i smena ovog odnarođenog režima“, zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top