Vesti iz Srbije

Policajcu nakon uslovne legalizovana zgrada!

Kako N1 saznaje, policajcu osuđenom zbog nesavesnog rada u noći nelegalnog rušenja objekata u beogradskoj Savamali, čim je istekla uslovna kazna legalizovana je zgrada u Mirijevu. Međutim, osuđeni policajac, potom je počeo da nelegalno gradi još jednu zgradu, na istom placu, zbog koje je prošlog leta dobio krivičnu prijavu.

Slučajnost ili ne, pronalaženje zvanično jedinog krivca za Savamalu, povezana je sa njegovom nagodbom sa sudom i legalizacijom njegove imovine, pokazuju saznanja i dokumentacija do kojih je N1 došao.

Manje od šest meseci pošto je šef smene beogradske policije u noći rušenja u Savamali, 24. na 25. april 2016. godine, Goran Stamenković priznao da je kriv zato što nije poslao policajce da zaustave bespravno rušenje, nakon prijava građana, njegova nelegalna četvorospratna zgrada, koju je izgradio u Mirijevu, je legalizovana.

Naime, 23. maja 2018. godine Viši sud u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju krivice koji je sa tužilaštvom potpisao policajac Goran Stamenković. Od tog momenta Stamenković je bio na uslovnoj kazni, u trajanju od pet meseci.

Takva kazna Stamenkoviću je omogućila i da ostane da radi u policiji. Zakon propisuje da ukoliko je kazna duža od šest meseci onda se ostaje bez posla.

Posle priznanja krivice, Stamenkovićev advokat Jovica Šošić za KRIK je rekao: „On je bio decidan u tome da želi da prizna to delo – nesavestan rad. Niko nije vršio pritisak na njega“.

Goran Stamenković kaznu je odslužio 23. oktobra 2018. godine.

Dokument do kog je N1 došao pokazuje da je, nepune dve nedelje, nakon što je Stamenković odslužio kaznu, i nelegalna zgrada policajca promenila status.

Rešenje Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za poslove legalizacije objekata, o ozakonjenju četvorospratne stambeno poslovne zgrade u Ulici Ljubiše Miodragovića (kasnije promenjen naziv u Ulicu Gvozdenog puka) u beogradskom naselju Mirijevo doneto je 2. novembra 2018. godine, a pravosnažno je postalo 20. novembra 2018.

Prema saznanjima N1, na istom placu u Mirijevu, na kom je Stamenković 2018. godine, legalizovao zgradu, počeo je nezakonito da zida još jednu. Zbog nelegalne gradnje policajac je 9. jula 2020. godine dobio krivičnu prijavu, a gradnja je obustavljena.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top