Vesti iz Srbije

Porez DA, pljačka Ne!

Nekoliko hiljada radnika sa interneta okupilo se danas ispred Skupštine. Dolazili su organizovano iz više gradova: Novog Sada, Subotice, Čačka, Užica…

Protest je organizovan jer ne žele retroaktivnu naplatu poreza koju im je Vlada nametnula. Najupečatljiviji od mnogih transparenata bio je: „Porez DA, pljačka NE!“

Kolona demonstranata prošetala je trasom: Skupština – Kneza Miloša – Vlada Srbije – Nemanjina ulica – Slavija – Beogradska ulica – Bulevar kralja Aleksandra – Skupština.

Članovi Udruženja radnika na internetu zahtevali su sastanak sa predstavnicima vlasti i najavili radikalizaciju protesta, ukoliko do pregovora ne dođe.

U toku protesta, pozvao ih je šef kabineta premijerke Ane Brnabić na pregovore koji će se, kako je najavljeno, održati u ponedeljak.

„Ovako stvari stoje. U ponedeljak u Vladi pojavljuju se ministar Siniša Mali i Ana Brnabić, direktorka Poreske uprave Dragana Marković da sednu za pregovarački sto za nama“, rekao je predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top