Uncategorized

„Porezi u Srbiji su najniži u regionu!“- Vučić, 2015

U Srbiji su porezi najniži, samo u još jednoj zemlji u regionu je isti PDV – kazao je sadašnji predsednik, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić 2015. godine govorivši o porezima, iako se jednostavnim pretraživanjem na guglu moglo proveriti da njegove reči nisu tačne. Podsetimo, kada je došao na vlast 2012. godine, stopu PDV-a podigao je sa 18 na 20 odsto.

Aleksandar Vučić je svojevremeno nudio kule i gradove da bi došao da došao na vlast. Obećavao je i sunce i kišu. Tvrdio je da će Srbija procvetati, ubedivši samog sebe da i danas živimo u zlatnom dobu, iako novčanici i frižideri građana ne mogu to da potvrde.

Od svega što je obećao, malo toga je ispunio, naprotiv… Bavio se „nepopularnim merama“, smanjivao plate i penzije, a povećao PDV sa 18 na 20 odsto pod izgovorom da „Srbija mora da se digne na noge i oporavi od bankrota do kojeg su zemlju doveli njegovi prethodnici“.

Tri godine nakon što je došao na vlast, govorivši jednom prilikom o porezima, istakao je da Srbija ima najniži PDV u regionu.

  • U Srbiji su porezi najniži, samo u još jednoj zemlji u regionu je isti PDV – kazao je Vučić 2015. godine.

U tom periodu su, međutim, tri zemlje iz regiona imale manje stope PDV-a od Srbije. PDV Bosne i Hercegovine bio je 17 odsto, Makedonije 18 odsto, a porez u Crnoj Gori je bio 19 odsto.

Albanija i Bugarska imale su istu stopu kao i Srbija – 20 odsto.

Istu priču ponavljao je i u narednim godinama vladavine, a činjenica je pak da Srbija ima jednu od najviših stopa PDV.

Na sajtu „Trading economics“ podaci o PDV su sledeći: Srbija 20 odsto, Bugarska 20, Albanija 20, Rumunija 19, Makedonija 18, Bosna i Hercegovina 17.

Od zemalja u regionu samo Hrvatska ima veći PDV od Srbije (25 odsto), dok je takođe PDV Crne Gore porastao na 21.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top