Vesti iz Srbije

Predsednik izjavio da struka odlučuje ko dobija nacionalnu frekvenciju a ne tajkuni i mediji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluku o tome koji će mediji dobiti nacionalnu frekvenciju donosi „struka, a ne tajkuni i političari“.

Komentarišući zahtev lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da se nacionalna frekvencija dodeli televiziji koja bi se po njegovim rečima, „profesionalno bavila svojim poslom“, Vučić je kazao da to govori da „neki ljudi doživljavaju politiku kao svoj privatni lopovski biznis iz koga mogu da izvuku desetine i stotine miliona evra kroz sekunde reklama i serije“.

„Kad su oni bili na vlasti, imali ste Radio-televiziju Srbije, tobožnji Javni servis, Pink, Hepi, B92 i Prvu televiziju sa nacionalnim frekvencijama. Oni su im dali frekvencije, a sad se izgleda žale na sopstvene odluke. Hvala im što su rekli da su tajkuni podržavali tajkune, tad su im Željko Mitrović i Peconi (vlasnik Hepija) bili divni, a sad im izgleda više nisu divni“, kazao je Vučić u Zvečki kod Obrenovca, gde je obišao mobilni punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Rekao je i da Uprava za sprečavanje pranja novca istražuje navode o milionskim račuma lidera SSP u inostranstvu.

„Verujem da ćemo u narednim mesecima čuti prave zaključke. Svakom je jasno da niko nije mogao da izmisli onakve stvari“, rekao je predsednik Srbije.

Upitan za reakcije opozicije na najavljeno ujedinjenje Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, Vučić je rekao da se „svi raduju“ što je SNS već „izgubila izbore“.

„Ja im čestitam na tome, a konačno ću im čestitati kad se prebroje glasovi. Za mene je volja naroda svetinja, a ne šta kažu političari i njihovi mediji“, dodao je Vučić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top