Vesti iz Srbije

Predsednik: Reći ćemo „Ne“ svakom sledećem Hitleru

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je na svečanoj akademiji povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, da se Srbija suprotstavlja reviziji istorije Drugog svetskog rata.

  • Nikada manje zemalja nije obeležavalo Dan pobede. Onda nije ni čudo što u našem regionu prisustvujemo pokušajima potpunog prekrajanja istorije – rekao je Vučić na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu.

On je kazao da „neki po svaku cenu pokušavaju da promene tok istorije“ i da „proglase dželata za žrtvu, a žrtvu za dželata“.

Predsednik je rekao da neki umanjuju ulogu Crvene armije u pobedi nad fašizmom, i da se prelazi preko činjenice da je poginulo 22 miliona Sovjeta, najviše Rusa.

Dodao je da je srpski narod, „ma gde da je živeo“, četrdesetih godina prošlog veka jasno rekao „ne“ fašizmu.

– Srbi su plaćali cenu svog državotvornog istinkta, i svakom budućem Hitleru naša prestonica će reći „ne“ – kazao je Vučić.

Na svečanosti je govorio i član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je kazao da je srpski narod „sistematski ubijan kroz godine samo zato što su bili Srbi“.

Svečanoj akademiji su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, brojni ministri Vlade Srbije, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i drugi.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top