Vesti iz Srbije

„Pronaći ćemo ubice novinara“ – Vučić, 2012

„Ako SNS formira novu Vladu, naći ćemo ubice Ranka Panića, ali i Milana Pantića i Slavka Ćuruvije“, rekao je Vučić u januaru 2012. godine, pre nego što je SNS došla na vlast. Međutim, ovo krupno obećanje vezano za ubistva novinara aktuelni predsednik Srbije, naravno, nije ispunio.

Aleksandar Vučić od dolaska na vlast Srpske napredne stranke, ali i pre toga, nije prezao od toga da pred građane iznosi razna obećanja, a što su ona bila veća, krupnije su bile i njegove laži.

A među najvećima je uveravanje da će SNS pronaći ubice novinara. To je obećao 26. januara 2012. godine, četiri meseca pre dolaska naprednjaka na vlast. Međutim, od tog njegovog obećanja je prošlo više od devet godina, a obećanje nije ispunjeno. Štaviše, istraga prema pronalasku ubica novinara nije ni odmakla.

  • Ako SNS formira novu Vladu, otvoriće i niz afera i pročešljati štetne privatizacije iz prethodnih godina. Neće biti osvete, ali insistiraćemo na odgovornosti onih koji su počinili krivična dela u pojedinim privatizacijama. Reč je o tridesetak slučajeva, o čemu je iznosio podatke Savet za borbu protiv korupcije… Naći ćemo ubice Ranka Panića, ali i Milana Pantića i Slavka Ćuruvije – rekao je tog 26. januara 2012. godine Aleksandar Vučić.

Vlada je početkom 2013. godine formirala Komisiju za istraživanje ubistava novinara, a za predsednika je imenovan Veran Matić. U međuvremenu su načinjeni određeni pomaci, ali do sada nema nijedne pravosnažne presude za ubistvo novinara, a u nekim slučajevima nije se odmaklo dalje od istrage.

Dakle, pravdu još nisu dočekale porodice Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Ranka Panića, a status novinara koji su spremni da pišu kritički o vlasti dodatno je pogoršan. Da je tako, najbolje svedoči primer Milana Jovanovića, novinara portala „Žig info“, kome je u decembru 2018. godine spaljena kuća u Grockoj, a on je pukom srećom izbegao smrt.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top