Vesti iz Srbije

Protiv Dolovčeve podneta krivična prijava!

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti podnelo je danas krivičnu prijavu Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac zbog izjave Dragana Markovića Palme prilikom gostovanja na televiziji Hepi.

Dragan Marković Palma govorio je da poseduje saznanja o izvesnoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je stradalo određeno lice. Budući da na osnovu izjave postoji mogućnost da se radi o krivičnom delu, potrebno je da Republički javni tužilac, lično, odnosno preko javnog tužioca ili zamenika javnog tužioca sasluša Dragana Markovića Palmu kako bi ispitala da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka – navodi se u saopšenju UZUZ-a.

Kako se navodi, Tužilaštvo bi moralo da utvrdi da li ima elemenata više krivičnih dela u ovoj izjavi lidera Jedinstvene Srbije.

  • Izjava Dragana Markovića Palme delovala je kao da ima i izvestan preteći ton prema izgleda nekom visoko pozicionoranom javnom funkcioneru, pa bi tužilaštvo svakako saslušanjem trebalo da utvrdi da li postoje elementi i još nekog krivičnog dela.

Napomenimo i to, zajedno sa Timom „Kreni – Promeni“ Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokrenulo je peticiju kojom se zahteva od Zagorke Dololovac da izda u skladu sa zakonom predviđenom nadležnošću opšte obavezno uputstvo u kojem nalaže postupajaćem javnom tužiocu da ispita navode o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica u Jagodini, kao i da se izvrši obezbeđivanje dokaza saslušavanjem svedoka i oštećenih, kao i da se izda nalog policiji da izvrši uviđaj u objektima koji se navode kao mesto izvršenja krivičnih dela.

Tu peticiju je do sada potpisalo više od 16.500 građana.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top