Vesti iz Srbije

Prvi osuđeni naprednjak progovorio!

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka i optuženi za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ispričao je na TV Slavija info, kako ga je državni sekretar MUP-a, Milosav Miličković, prevario za novac na ime izgradnje vikendice, koju je Simonović gradio za njega.

Na pitanje novinara da objasni svoj odnos sa Miličkovićem, jer se priča da mu je Simonović gradio kuću, nekadašnji prvi čovek Grocke i Železnica Srbije, je odgovorio:

  • Nisam mu ja napravio kuću, on je tražio, pošteno govoreći, da nađe majstore i nabavi materijal da mu se napravi vikendica pored mene na jezeru. Ja sam, pošto sam tamo duži period prisutan, od mog poznanika koji ima stovarište uzimam materijal na crtu, kako kaže naš narod, snabdevao sam majstore, to su neki ljudi koje sam angažovao kod Karađorđevog parka, zidari. Oni su angažovani da završe tu kućicu, to je jedna mala vila 75 m2, jako lepa i jako udobna. Projekat je napravila moja prijateljica, arhitekta, potpuno besplatno. I ta kuća iznosi, globalno, negde oko 40.000 evra. Znači, sa priključkom struje, vode i kanalizacije i sve ostalo – objasnio je Simonović.

Međutim, problemi nastaju po završetku radova.

Dakle, kada smo sve to završili, ja sam pozvao Milička da ga upoznam sa majstorima i da ja platim majstore. Ja jesam materijal uzimao na crtu, nešto sam ja plaćao, a nešto je i on dao pare, 3-4 hiljade evra mi je on dao da priključimo struju. On je mene tad ostavio bez reči, rekao mi je: „Plati, Simo, ne misliš valjda da ću ja to da platim?“ On je tada bio državni sekretar, mislim da je i sad državni sekretar. Ja sam mislio da se šali i on je otišao – prepričava Simonović i dodaje:

  • Majstor mi je rekao: „Znate šta, gospodine Simonoviću, ja njega ne znam, ja sam radio za vas. Vi mene isplatite, pa vidite sa njim, šta me briga šta ćete da radite.“ Ja sam ljude isplatio, nešto sam ostao još dužan, ja sam onda zvao Milička i otišao kod njega u zgradu SIV-a i rekao sam mu: „Mićo, je l ti to misliš ozbiljno ili…?“ Kaže: „Da, pa šta, ja nemam.“ Kao on je sirotinja sad neka teška, a ja treba da se pozabavim tom sirotinjom i tom njegovom porodicom u okruženju i koga je sve zaposlio i gde je zaposlio. I on mene otkači. Ja onako besan napustiim sve to…

„Ti si tvog prijatelja častio, u tom smislu se završila njegova rečenica“, zaključio je Simonović priču o Miličkoviću, rekavši da je shvatio da mu zapravo smešta.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top