Vesti iz sveta

Rade Šerbedžija održava virtualni koncert

ZAGREB – Prvi virtualni koncert Radeta Šerbedžije, legendarnog glumca, muzičara, književnika i pesnika, biće održan 9. aprila, kada će publika širom sveta moći da sluša pesme sa njegovog najnovijeg albuma „Ne okreći se, sine“, po kojem je ovaj koncert i dobio naziv.

Na predstojećem onlajn koncertu preko sajta www.entrio.hr i u organizaciji diskografske kuće “Croatia Records”, Šerbedžija će uz svoj bend Zapadni kolodvor otpevati svoje velike hitove, a posebni gosti ove muzičko-poetske-dramske večeri biće Gabi Novak, Matija Dedić, Maja Posavec, kao i glumac Goran Bogdan.

Novi studijski album glumca sa svetskom karijerom objavljen je krajem prošle godine i našao se na vrhu najprodavanijih albuma u regionu, a i muzički kritičari i publicisti su mu veoma naklonjeni s pozitivnim prikazima.

Šerbedžija je na novom albumu okupio vrhunsku ekipu saradnika: gitarista Miroslav Tadić je odsvirao pesmu „New York“ Arsena Dedića, Damir Urban je napisao numeru „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, a Elvis Stanić je uradio aranžman za pesmu „Grad“ Draga Mlinarca.

Osim njih, veliki muzičar je imao duete sa Gabi Novak u Arsenovoj pesmi „Otkako te ne volim“ u klavirskoj pratnji Matije Dedića, kao i sa Darkom Rundekom u njegovoj pesmi „Na nešto me sjeća taj grad“.

Na tom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis – pesmu “Šeherezada“ je posvetio poznatom slovenačkom pozorišnom reditelju Tomažu Panduru, čija je prerana, iznenadna smrt pre četiri godine pogodila kulturnu scenu u celom regionu.

Od ostalih kolega na albumu su prisutni Mario Igrec u pesmi „Suzo moja, strpi se“, autora Zlatka Arsalangića, gitarista Ante Gelo u numeri „Ostala si uvijek ista“, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola, koja je proslavila Mišu Kovača.

Novi materijal je najavljen hitom „Eto pjesma“ koju je za Šerbedžiju napisao Husein Hus Hasanefendić, vođa “Parnog valjka”, a sada je aktuelan i drugi singl – spot „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“ po tekstu Damira Urbana.

U tom crno-belom video klipu glavnu ulogu tumači sve traženiji glumac Goran Bogdan, u režiji i produkciji Radetove supruge Lenke Udovički, dok sam Šerbedžija ima epizodnu rolu u spotu.

Naslovnu pesmu sa albuma „Ne okreći se, sine“ Šerbedžija je napisao još 1989. godine, na muziku Gabora Lengela, a Mario Igrec je napravio novi aranžman.

Album sadrži ukupno 11 pesama koje su odsvirali članovi prateće grupe Zapadni kolodvor: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj).

Na onlajn koncertu 9. aprila biće presek karijere značajnog glumca i muzičara kroz mnoge hitove – „Ne daj se, Ines“, „Barbara“, „Protuletje se otpira“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Ni u tvome srcu“, „Poleti ptico“, „Povratak ratnika“, „Tvoje nježne godine“…

Izvor: RTV

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top