Vesti iz Srbije

Radnici SIMPA rade za manje od minimalca!

Ukazujući na katastrofalan položaj radnika u „SIMPO ŠIK“ Kuršumlija, plate manje od minimalaca, neisplaćene poreze i doprinose u poslednjih deset godina, Slavko Ilić koji je jedan od organizatora današnje blokade upozorenja magistralnog puta Niš-Priština kod Kuršumlije, najavio je potpunu blokadu u septembru, ukoliko nadležne službe ne reše stuaciju u ovoj fabrici. Najveći problem su plate koje su niže od minimalca i neuplaćeni porezi i doprinosi radnicima. Trenutno u ovojfabrici ima oko 500 zaposlenih.

– Tri meseca vodimo borbu,obraćali smo se svim ministarstvima, onom prevarantu Orboviću,predsedniku Samostalnog sindikata kojima članove u ovoj fabrici i ništa. Država ćuti, nije je briga za radnike koji nemaju da prežive ni deset dana. U penziju idu sa 12 do 13 hiljada dinara, jer im se ne priznaje staž zbog neisplaćenih poreza i doprinosa. Jedan moj prijatelj koji je radnik obećao je,očajan zbog svega, da će da se zapali. Ne smemo to da dozvolimo i moramo da se izborimo za prava ovih mučenika – kazao je Ilić.

On je dodao da je jedina podrška radnicima Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čiji su predstavnici danas bili deo protesta koji je održan.

– Mi kao sindikat stajemo uz svakog radnika. Moramo da se izborimo za njihov bolji položaj, jer im je samo sindikat ostao uovom pravosudnom javašluku i državi koja je sve samo niije ozbiljna.Ipak, treba da bude više radnika, te ih pozivam da svi zajedno u septembru ponovimo protest – kazao je potprredsdnik USS „Sloga“ Vladimir Radosavljević. 

Protestu je prisustvovalo pedesetak građana, a blokada nije omela saobraćaj koji se odvijao

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top