Vesti iz Srbije

Rakočević predsednik UNS!

Živojin Rakočević je novi predsednk Udruženja novinara Srbije pošto je na toj funkciji zamenio Vladimira Radomirovića. Rakočević je dobio 22 glasa više, što jeste prvi veliki medijski poraz Aleksandra Vučića, koji je kontrolisao i ovu instituciju.

Izborna skupština Udruženja novinara Srbije počela je u subotu u podne, tek oko 21 čas podeljeni su glasački listići, a završena je oko ponoći. Na glasačkom listiću je, eto, bilo i ime Živojina Rakočevića, iako je njegovu kandidaturu sredinom maja odbila Kandidaciona komisija tog udruženja. A jedini kandidat za predsednika bio je aktuelni prvi čovek UNS Vladimir Radomirović, i upravo je Radomirović predložio, a skupština usvojila predlog da i direktor Doma kulture u Gračanici Rakočević bude kandidat.

Radomirovićevo obrazloženje bilo je da želi da Udruženje bude jedinstveno, a da će pitanje usklađivanja Statuta UNS i Kodeksa novinara „doći na dnevni red“.

Rakočević je članovima Skupštine UNS rekao da se stidi toga što se dešava na Skupštini, a Radomirovića ga je optužio da ga je uoči početka zasedanja opsovao.

Sednica Skupštine je od samog početka protekla uz brojne tenzije, počevši od usvajanja Dnevnog reda i nesuglasica oko načina na koji bi trebalo da bude usvojen. Najveći broj kritika je bio na račun kandidacione komisije i prigovore koji su joj podneti na kandidaturu Živojina Rakočevića, kao i na kandidaturu aktuelnog predsednika UNS Vladimira Radomirovića.

Do sukoba je došlo posle glasanja o predlogu člana Uprave UNS-a, Slobodana Radičevića, da se poništi lista predloženih kandidata Uprave Udruženja za naredni mandat.

Predsedavajući Izborne skupštine, Zoran Stanojević, potom je pozvao članove koji su otišli na ručak, da se vrate i izjasne da li su protiv predloga Radičevića.

Zbog toga se nekoliko nezadovoljnih članova Uprave verbalno sukobilo sa studentima koji su brojali glasove, međusobno su se gurali i obezbeđenja hotela je moralo da reaguje i razdvoji ih.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top