Vesti iz Srbije

Rašković Ivić: Vučić izgubio kompas, ponaša se poput adolescenta!

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je ostavljanje kaveza sa životinjama ispred sedišta Narodne stranke „u skladu sa huligansko-mafijaškim manirima“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
„Vučić beži od dijaloga i argumentovane rasprave kao đavo od krsta, jer je sve oko njega lažno, pa pribegava ovakvim stvarima. Velika je sramota za Srbiju kakvog čoveka imamo za predsednika.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je u četvrtak, 1. jula, da je Vučić na adresu stranke poslao „dvojicu svojih izaslanika“ koji su nosili četiri hrčka u kavezu i nameravali su da ih ostave u prostorijama stranke, i dodao da Vučić nije imao hrabrosti da sam dođe na kafu u Narodnu stranku, nego je poslao „dva miša i četiri hrčka“.

Jedan od Vučićevih „izaslanika“ bio je Tomislav Lovreković, poznat po napadu na potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića, a ljudi sa kavezima punim životinja pojavili su se na vratima Narodne stranke i u petak, 2. jula.

Novaković je za „Danas“ rekao da Lovreković nije nepoznat, nego da je reč o „starom izvođaču prljavih poslova SNS-a“.

„To je činio u Novom Sadu kada je mene napadao verbalno i sa obiljem uvreda, u Pančevu je bacao kokošku na Mariniku Tepić, i evo, sada u Beogradu ostavlja nezaštićene nevine životinjice pred vratima Narodne stranke“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da nije reč ni o kakvom performansu sa političkom porukom, nego je posredi neukusno, nevaspitano i protivzakonito ponašanje.

„Vučić bi kao pravnik trebalo da zna da Zakon o dobrobiti životinja, član 5. stav 18, definiše šta predstavlja zlostavljanje životinja. Ovo je klasičan primer zlostavljanja“, rekao je Novaković, i dodao da incident ima i svoj politički kontekst.

Novaković je istakao da bi Vučić, nakon devet godina vlasti, morao da prihvati da u političkoj borbi nije sve dozvoljeno.

„Umesto da smanji tenzije u društvu, on je podele i sukobe doveo do usijanja. Uveo je princip ’sve što je korisno za SNS, to je i dozvoljeno’. Vučić ne razgovara sa političkim protivnicima nego vređa, nipodaštava i omalovažava. Od svakog političkog rivala on pravi ličnog neprijatelja“, rekao je Novaković.

„Posle perioda između 2000. godine i 2012. godine, kada smo imali smirivanje političkih strasti i uljuđivanje političke kulture, on nas je ponovo vratio u devedesete godine, u jedna potpuno konfliktan model politike, podelivši društvo na dva dela, na one koji su njegovi i ’one koji su neprijatelji’. I ovo danas izgleda samo kao bezazlena kockica u mozaiku nasilja, ali smatram, pošto se čaša nezadovoljstva puni, da ovakve stvari ne bi smele da se događaju i da je ovo protivzakonito ponašanje, te da tako i mora biti tretirano“, zaključio je Novaković.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da je Vučić izgubio kompas i da se ponaša poput adolescenta.

„Slanje hrčaka i miševa u opozicionu stranku zavređuje da mu odgovorimo tako što će naši izaslanici odneti predsedniku kompas na Andrićev venac. To bi bilo zabavno kada bismo svi bili u osmom osnovne. Nije zabavno imati predsednika čija je duhovitost na nivou adolescenta. Stvarno je izgubio kompas“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top