Vesti iz Srbije

Raspisan literarni konkurs „Ziđin i ja“!

Kompanija Ziđin koper odlučila je da objavi literalni konkurs na temu „Ziđin i ja“, a najbolji radovi će dobiti nagrade od 15.000 do 2000 dinara. Kao da nije dovoljna činjenica da je zbog rada ove kompanije ugrožena životna sredina u Boru, naročito reka Pek, pa su Kinezi odlučili da dodatno ponize svoje radnike.

 Na oglasnim tablama po pogonima. Literalni konkurs za radnike. Nagrade od 15000 do 2000 dinara. Tema „Zijin i ja“. Literalni konkurs. Zijin i ja. Ako nacrtaju srce, možda dobiju i zaštitnu opremu ili ne dobiju otkaz u junu? – napisala je na Tviteru Irena Živković, predsednica odbora za socijalna pitanja Stranke slobode i pravde iz Bora.

– Kako bismo podstakli entuzijama zaposlenih da „vole Kompaniju i svoj posao“, sveobuhvatno promovisali razvoj Kompanije u savremenom dobu, Kompanija je nakon razmatranja odlučila da objavi literalni konkurs na temu „Ziđin i ja“ – stoji u odluci kompanije.

Živkovićevoj se obratio u SMS poruci jedan od radnika Ziđina koji ističe da ovoliko ponižavanja radnika nikad nije bilo.

U odluci o literalnom konkursu Ziđina dalje stoji da tema treba da ima između 1.000-2.000 reči i da radovi treba da budu usko vezani za temu, a najbolji radovi će biti objavljeni u srpskim medijima. Ziđin dalje navodi da sve radne jedinice treba da angažuju i podstiču radnike da ozbiljno razmisle o temi i aktivno učestvuju u konkursu.

Očito da Ziđin na sve načine pokušava da popravi uzdrmani ugled kompanije, ali ovakvim potezom su definitivno sebi učinili medveđu uslugu, jer su samo ponizili svoje zaposlene i podstakli dodatan bes javnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top