Vesti iz Srbije

REM dodelilo nacionalnu frekvenciju radiju „Cherry“ !

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) dodelilo je nacionalnu frekvenciju radiju „Cherry“, koji ne emituje program, a iza kojeg stoji firma koja se bavi bojama, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

– Nije poznato kada će program novog nacionalnog radija startovati, ali iz firme Kolorton print, koja se bavi proizvodnjom sredstava za pripremanje boja i pigmenata, najavljuju da su im ciljna grupa „mladi duhom od 7 do 77 godina“. Iako ta firma nema nikakvog iskustva sa medijima, na konkursu je pobedila mnogo iskusniju i poznatiju radijsku konkurenciju – naveo je UNS.

Odluka Saveta REM-a o dodeli nacionalne radijske frekvencije doneta je 13. jula ove godine, skoro dve i po godine od objavljivanja javnog poziva za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge radija putem analognog prenosa.

Kako je naveo UNS, do trenutka nastajanja ovog teksta, Radio „Cherry“ nije bio u Registru pružalaca medijskih usluga, koji vodi Regulatorno telo za elektronske medije (REM), a ni u Registru medija Agencije za privredne registre (APR).

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić objašnjava za Cenzolovku da su se tek sad stekli uslovi za dodelu nacionalne frekvencije, jer „duže vreme Savet nije radio u punom sastavu, a bila je tu i epidemiološka situacija zbog korona virusa“.

U trci za nacionalnu frekvenciju našli su se Radio 101, Njoy, Radio S Media, Play radio, Radio Balkan, Radio Puls Grocka, Nacionalni Radio Puls i Radio Cherry.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top