Vesti iz Srbije

„Režim priprema veliku izbornu krađu, počele ucene i pritisci na građane“

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da da Srpska napredna stranka priprema izbornu krađu na predstojećim izborima.

Pavlović je na konferenciji za novinare ispred Sava centra rekao da se u Beogradu prijavljuje sve više građana iz Republike Srpske kako bi pomogli SNS-u na izborima.

On je naveo da ima informacije da su rukovodioci u sistemu državne uprave i javnih preduzeća dobili uputstvo da obezbede dovoljan broj kapilarnih, odnosno sigurnih glasova na izborima za SNS.

„SNS se sprema da izvrši ponovnu krađu izbora na predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima, najavljenim za proleće naredne godine“, rekao je Pavlović.

Podsetio je da je opozicija u junu 2020. bojkotovala izbore, a da je SNS tada izvršila određene radnje poput smanjivanja cenzusa što je, kako je naveo, protivno standardima u izbornoj godini.

Pavlović je rekao da je opozicija i prored toga pristupila pregovorima posredstvom evropskih zvaničnika oko izbornih uslova, ali da, kako je ukazao, „najnovija dešavanja pokazuju da SNS ide na izbornu krađu i prekrajanje izborne volje građana“.

On je rekao i da najnovija istraživanja, „koja i SNS radi jednom sedmično“ pokazuju da spajanje između SNS i stranke Aleksandra Šapića nije dalo rezultate i da delovanje opozicije, kako je naveo, „uz dobar rad može dovesti do pobede u Beoradu, a zatim i u Srbiji“.

„Nama se u poslednjih mesec dana javlja sve veći broj građana Srbije koji prijavljuju da veliki broj građana Republika Srpske prijavljuje prebivalište u Beogradu i na taj način pokušavaju da brojčanim stanjem potpomognu pobedu SNS, naročito u Beogradu, gde im je pobeda najugroženija“, rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, druga tehnika i način na koji se priprema krađa je tabela kapilarnih glasova.

„Tu tabelu je dobio svaki šef u državnom organu, ministarstvu, gradskom sekretarijatu, javnom preduzeću pod kontrolom SNS i svaki šef, načelnik… ima obavezu da popuni određenu kvotu sigurnih glasova kako bi obezbedili pobedu na izborima“, rekao je on.

Pavlović je rekao i da Narodna stranka u ovom momentu ne može da prejudicira ishod razgovora s evroparlamentarcima o izbornim uslovima kao ni odluku oko izlaska na izbore.

„Ono što možemo je da garantujemo da ukoliko budemo izašli na izbore da ćemo preduzeti sve pravne i faktičke radnje da se ovakve stvari ne dešavaju“, rekao je on.

Pavlović je pozvao MUP i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da svakoga meseca do izbora objavljuju broj birača upisanih u Beogradu, kako bi, kako je naveo, mogao da se uporedi taj broj s brojem birača iz juna 2020. godine.

On je naveo i da će Narodna stranka „odmah tražiti“ da joj bude dostavljen broj birača upisanih u Beogradu.

Pavlović je upozorio one koji ucenjuju i prete građanima da je prekrajanje izborne volje krivično delo.

„Građani koji trpe ucene i pretnje mogu da se zbog političkog mobinga obrate Narodnoj kancelariji Narodne stranke koja će im pružiti pomoć“, rekao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top