Uncategorized

Režimski mediji poručili: Ministre, odlazi!

Ono što se desilo sinoć, najavljeno je još pre godinu i po, SNS Vračar je jednoglasno doneo odluku da zatraži smenu Nebojše Stefanovića sa svih državnih funkcija i sa mesta predsednika Gradskog odbora, kao i smenu kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS Beograd. No, da se vratimo četvrtom nastavku sukoba Vučić – Stefanović, objavljenog 9. januara 2020.

SBPOK je podatke o „Jovanjici“ imao mesecima, ali se, čekalo na zeleno svetlo da se krene u akciju. O hapšenju i tonama droge koja je pokrivena se ćutalo više od nedelju dana?! Posle mnogo pokušaja da se cela stvar zataška od strane vrha SNS, informacija se pojavila u nezavisnim medijima, koji su je dobili direktno iz policije. Posle toga nikakvo zataškavanje nije bilo moguće. Policija nikad nije odgovorila zašto javnost o tonama zaplenjene droge nije obaveštena deset dana.

Uhapšeni Predrag Koluvija bio je u kontaktu sa mnogim ljudima iz vrha SNS, kao što je član gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, inače kadar koji je prebegao od Stefanovića ka Andreju Vučiću. Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je saopštio da je Koluvija prilikom hapšenja pokušao da pozove Andreja Vučića! Ovo je posle skoro mesec dana demantovao načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković, ali na način da svako može da vidi da je izjava data kao posledica velikog pritiska.

Mediji koje kontroliše vlast dobili su odobrenje direktno od Aleksandra Vučića da objavljuju negativne informacije za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Tako je 3. januara u Srpskom Telegrafu, bliskom vlasti, napadnut pomenuti Milenković, koji je direktno rukovodio akcijom „Jovanjica“, po nalogu Stefanovića. Takođe, pisanje tabloida na površinu je izvuklo i Aleksandra Papića, Stefanovićevog kuma i poslovnog saradnika, glavnog čoveka ministra policije, zaduženog za sve – od kupovine odela i garderobe za Stefanovića do poslova vrednih milione evra. Jasno je da je ovaj tekst objavljen direktno po nalogu predsednika Srbije.

A onda, još jedna potvrda da se ministar Stefanović „pušta niz vodu“ usledila je dva dana kasnije, kada se vlasnik Pinka Željko Mitrović osvrnuo na hapšenje malčanskog berberina i ismejao MUP zbog duge potrage za silovateljem iz Malče.

Hiljade policajaca, stotine dronova, desetine helikoptera, najnoviji Migovi, najmoćnija prislušna tehnologija, najsavremenije naoružanje i sve srpske službe konačno “uvatiše” malčanskog berberina kako pije pivo u svom selu – napisao je Mitrović na svom Tviteru.

Iako ministar Stefanović nije odgovorio na napade iza kojih stoje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej, ove činjenice pokazuju da postoji sukob između Vučića i Stefanovića, u kojem će deblji kraj izvući ministar unutrašnjih poslova. Kako je Direktno.rs pisao, sukob između njih dvojice je kulminirao, a sada je i zvanična potvrda da se ministru bliži kraj, kada je u pitanju državna funkcija.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top