Vesti iz Srbije

Ruma odlučila da pobedi!

Povodom akcije obilaska sela i promocije plana za poljoprivredu, zamenik predsednika Borko Stefanović i potpredsednik stranke Slobode i pravde Dejan Bulatović danas su posetili vašar u Rumi i tom prilikom razgovarali sa zabrinutim stočarima o sve ozbiljnijim problemima u koje zapada stočarstvo u Srbiji.

– Vredni paori ove zemlje sa razlogom strahuju za budućnost svojih porodica, jer postoji nekoliko alarmantnih pokazatelja da se stočarstvo zatire, a vlast ne reaguje ni na jedan od njih. Veoma niske cene stoke koje ne podmiruju ni osnovne troškove domaćinima a kamoli uložena sredstva, za sobom povlači sve manji broj poljoprivrednika kojima se isplati da se bave stočarstvom. Ako na to dodamo i nedopustivo visoku cenu kukuruza pa i nestašicu, koju je izazvala nestručnost čelnih ljudi ministarstva poljoprivrede, možemo reći da je režim našao način da potpuno upropasti stočarstvo koje nam je nekada služilo za ponos – konstatovao je Bulatović.

– Kada bi ministar Nedimović i ostali članovi Vlade imali hrabrosti da posete mesta kao što je ovaj vašar danas, od sramote bi se odmah spakovali i više nikada ne bi obavljali državne funkcije – zaključio je Stefanović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top