Vesti iz Srbije

SNS afere na stubovima u NS!

Na stubovima zgrade „Park City“ na Limanu, na kojoj su oslikane trobojke, farbom su ispisane afere aktuelne vlasti.

„Park City“ je zgrada na kojoj su prvobitno oslikane trobojke bile uklonjene, a stubovi vraćeni u prvobitno stanje. Međutim, „noćni moleri“ su se vratili naredno veče i ponovo ofarbali stubove u crveno-plavo-belu boju.

Međutim, sada su ti stubovi dobili novo ruho, pošto je član Stranke slobode i pravde Brajan Brković ispisao nazive afera na trobojkama koje su se pojavile na stubovima pomenute zgrade u Ulici Narodnog fronta. Tako je trobojkama dodato i „Novi Sad na vodi“, „Krušik“, „Jovanjica“, „PKB“, „Doljevac“, „Oliver Ivanović“, „Savamala“.

– Novi Sad ne ćuti. Nama nije problem imenom i prezimenom bez kapuljača da izađemo i završimo posao kako treba. Limani će opstati, Novi Sad i Srbija će pobediti Aleka Malog i kriminalnu kliku – poručio je Brković na društvenim mrežama i dodao:

– Pobrojali smo: Jovanjicu, Krušik, PKB, Olivera Ivanovića, Savamalu i Doljevac. ‘Ajmo ideje za drugi krug.

Da podsetimo, trobojke na Limanu oslikavane su tokom noći, a stanari pojedinih zgrada su naveli da nikome nisu davali dozvolu za promenu izgleda fasade. Pojava trobojki u delu grada u kojem su na izborima za savete mesnih zajednica slavili nestranački kandidati izazvala je pažnju javnosti i veliki broj komentara.

Usledile su i optužbe opozicije da je oslikavanje organizovala vladajuća Srpska napredna stranka, što su u SNS odbacili. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je zabrinut da nekome smetaju trobojke, poručujući onima koji su nezadovoljni time da mogu i njega da prijave.

Savet Mesne zajednice Liman 3 uputio je Gradu Novom Sadu i policijskoj upravi prijavu po pritužbi građana zbog oslikanih trobojki na fasadama zgrada u ovom delu grada. Oni zahtevaju da se fasade vrate u prvobitno stanje, a da vandali budu pronađeni i kažnjeni. Savet MZ Liman 3 je istakao zastavu Srbije ispred svojih prostorija, poručivši da je zastava konačno „tamo gde treba da bude“.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top