Vesti iz Srbije

SNS bazen duplo skuplji nego 2020.

Kompleks bazena koji se nalazi u Prolom banji u okviru hotela Radan, kojim gazduje A.D. „Planinka“ vrtoglavo je poskupeo u ovoj sezoni. U okruženju, ovde je najskuplje da se građani rashlade, jer dnevna ulaznica za odrasle i decu preko sedam godina starosti radnim danima košta 800 dinara, a vikendom čak 1.000 dinara.

Slične su cene i za kupanje u Lukovskoj banji, koja je takođe u vlasništvu A.D. „Planinke“ i zapravo lokalnog SNS. Prošle godine cena dnevne karte iznosila je radnim danima 450 dinara, a vikendom 500 dinara.

Građani negoduju, a nezvanično saznajemo da su cene visoke baš zbog toga da obični ljudi ne bi dolazili i da ne smetaju gostima hotela!

– To je čista pljačka, a koriste i svoju imperiju koju su izgradili na osnovu prolom vode koju eksploatišu i koja je državno dobro. Mi smo najsiromašnija opština u Srbiji i naša deca ne mogu da se kupaju u bazenima, koji su i izgrađeni od para iz našeg budžeta, jer se uvek najviše novca odvajalo za navodni razvoj turizma u Prolom banji – kaže član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Kuršumlije Slavko Ilić.

On podseća da od te prolom vode niti tih bazena koji su očito napravljeni samo za njihovu decu, ni opština nema ni dinara.

Kompleks sadrži tri bazena, od kojih je samo jedan veći i u jednom su dva tobogana. Primera radi, isti kompleks u Ribarskoj banji, dakle tri bazena i jedan sa toboganima košta 400 dinara za odrasle. U Doljevcu, gde postoji Akvapark koji je najpopularniji u okruženju, cena je ista kao i prošle godine, pa je za odrasle 310 dinara, a za decu od sedam godina do 12 godina – 210 dinara. U Doljevcu može da se kupi i poludnevna karta koja je za 100 dinara jeftinija od dnevne. Gradski bazen u Prokuplju na primer košta za decu 50, a odrasle 100 dinara i isto ima tri bazena, od kojih je jedan olimpijski.

Dakle, svugde možete da se brčkate porodično, što biste platili jednu kartu u Prolom banji.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top