Uncategorized

SNS botovi i njihova pismenost!

Da naprednjački botovi nisu preterano rečiti – odavno je poznato. Nije im toliko bitno kako će da se izraze, već je poenta da vređaju i napadaju svakog ko se drzne da im u negativnom tonu pomene stranku i voljenog predsednika. Novi hit iz naprednjačke bot-kuhinje je, prema rečima građana, bibliotekarka Mirjana Kujović, poznati naprednjački bot, koja tvrdi da su reči iz iskaza Veljka Belivuka, a u kom je istakao da je Vučić od njega tražio razne usluge, pazite sad, „motorne laži“. Pismeno i profesorski, nema šta.

– To što je ispričao Belivuk su motorne laži i pokušaj opozicije da optuži Vučića i uništi ga na drugi način, pošto im prvobitni plan da zloglasni klan ubije Vučića nije uspeo – napisala je Mirjana Kujović na Tviteru, u pokušaju da odbrani predsednika.

Očigledno je Mirjana, barem se nadamo, umesto „motorne“, želela da kaže „notorne laži“. A da stvar bude još komičnija, pomenuta radi kao bibliotekarka, kako tvrde oni koji je poznaju, što znači da je završila Filološki fakultet.

– Mirjana Kujović. Bibliotekarka iz Obrenovca. Omiljena reč: bedniče. Nekad je bila „SNS bot-jurišnik“, a onda ju je stigla duga ruka tvitera, pogibe zajedno sa Cerovićkom i Mićanom. Pokušava da se vrati na tu poziciju, ali mlade snage Langura, Kebara i Neda Perić dominiraju – napisao je jedan tviteraš, koji je očito upoznat sa likom i delom naprednjačke uzdanice.

Očito da je pomenuta, sudeći na osnovu njenog obraćanja, malo šta naučila na svom poslu u bliblioteci, ali je zato pojmove „pokupila“ od Srećka Šojića, glavnog junaka dela Siniše Pavića. I Šojić i Kujović koriste isti nazovi izraz „motorna“ umesto notorna laž.

Ni sam Siniša Pavić ne bi mogao da zamisli lik poput Mirjane Kujović. Profesorka književnosti koja ne zna kako se reč izgovara i koja silovito botuje za predsednika svoje voljene stranke. Nepismeni profesori postadoše botovi, a s obzirom da je nebo granica za njihov uspeh, Mirjana je možda buduća ministarka prosvete. Ono što Šojić nije uspeo u fikciji, to će naprednjaci uspeti u stvarnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top