Vesti iz Srbije

SNS i Subotica obezbedili prostorije fondaciji Kapetana Dragana!

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vrh Srpske napredne stranke da stoje iza akcija Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojim traži da se na slobodu pusti Zvezdan Jovanović, koji je pravosnažno osuđen kao neposredni izvršilac ubistva premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke dr Zorana Đinđića. Ona je u izjavi za medije otkrila da je gradska vlast u Subotici obezbedila prostorije fondaciji Kapetan Dragan u tom gradu i da lokalni odbori Srpske napredne stranke po Srbiji pružaju logističku podršku Vasiljkoviću i njegovoj fantomskoj organizaciji.

– Fondacija Kapetan Dragan se na svom nalogu na Fejsbuku javno zahvalila gradskoj vlasti u Subotici zbog toga što im je obezbedila, sudeći po fotografijama, izuzetno luksuzne prostorije, ali i bez tog javnog priznanja je poznato da su Vasiljkovića u Suboticu doveli lokalni prvaci Srpske napredne stranke. Isto je i u svim drugim mestima u kojim Vasiljković vodi kampanju za oslobađanje Zvezdana Jovanovića i ostalih organizatora i učesnika atentata na Đinđića. Oni to ne rade na svoju ruku, već po nalogu vođe režima i vrha njegove stranke – objasnila je Dragana Rakić.

Prema rečima Dragane Rakić, „zadatak Kapetana Dragana je da svojim čestim napadima na demokratske vlasti posle Petog oktobra i još češćim gostovanjima na režimskim televizijama osigura podršku Vučiću od strane ekstremnih desničarskih grupa i ostalih koji u Vasiljkoviću vide ratnog heroja“.

– Takođe, na taj način se i skreće pažnja javnosti sa nezapamćenih afera aktuelne vlasti i sve brojnijih dokaza o direktnoj povezanosti vrha režima sa organizovanim kriminalom. Zbog toga se Demokratska stranka u svojim istupima povodom aktivnosti Kapetana Dragana ne bavi više njegovom ličnošću i prošlošću, već u prvi plan ističe uzrok problema: korumpiranu i kriminalizovanu vlast koja je u svoje okrilje primila sve ratne zločince i ratne profitere, sve kriminalce i tajkune i čitav društveni talog – navela je Dragana Rakić i zaključila:

– Postoje pravni mehanizmi da se zaustavi prodaja majica sa likom Zvezdana Jovanovića i peticija za njegovo puštanje na slobodu, ali eventualna krivična prijava, zahtevi za zabranu Vasiljkovićeve fondacije i sve ostalo o čemu se govori, sve bi to bilo uzaludno bavljenje simptomima. Mi se bavimo uzrokom, a uzrok je režim Aleksandra Vučića koji budi aveti iz devedesetih godina kada god mu se učini da mu to odgovara. Kapetan Dragan svojom ratnom prošlošću predstavlja svojevrsnu štaku za Vučićev imidž srpskog nacionaliste i patriote pred desničarima. Ne bih isključila mogućnost da mu Vučić napravi i stranku kako bi pod kontrolom zadržao desnicu koja nema dovoljno razumevanja za njegovo kameleonsko presvlačenja u evropejca i slične trikove – istakla je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top