Vesti iz Srbije

SNS prodaje bolnice umesto da ih rekonstruiše!

„Boraveći u Nišu pre nekoliko dana, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je prodaju specijalne bolnice za lečenje plućnih bolesti u Knez Selu nadomak Niša. Umesto rekonstrukcije, koja je najavljena u avgustu, i ulaska bolnice u kovid sistem, naprednjačka vlast je prodaje“, navodi se u saopštenju niškog odbora Stranke slobode i pravde.

U otvorenom pismu SSP Niš, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

„Zato pitamo ministra Lončara:

– U kojoj državi na svetu se prodaje bolnica okružena šumom da bi se izgradila bolnica u gradu, koji je pritom jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji a često i u svetu?

– Čija je odluka i s kojim obrazloženjem da se bolnica proda, budući da je niški Klinički centar tražio od Ministarstva zdravlja dozvolu za rekonstrukciju?

– Da li ste i kome od partijske braće namenili bolnicu u Knez Selu kako bi bila pretvorena u privatni starački dom?

Skandalozno je da se odluke o lečenju i zdravlju Nišlija donose van Niša, a sve u interesu političkih moćnika. Stranka slobode i pravde zahteva da se odustane od sulude prodaje bolnice i da se počne s njenom rekonstrukcijom kako bi zadržala svoju prvobitnu namenu – lečenje plućnih bolesnika“, zaključuje se u saopštenju niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top