Vesti iz Srbije

SNS svim silama pokušava da ponizi sve koji nisu za njih!

Branimir Lapčević, nastavnik matematike u blačkoj Osnovnoj školi „Stojan Novaković“ danas treba da se pojavi na ročištu u svojoj školi zbog disciplinskog postupka koji je pokrenut zbog, kako se navodi u Zaključku koji mu je dostavljen, „teže povrede radne obaveze“. U objašnjenju stoji da se on nije odazvao na poziv da dođe u školu i da je za medije iznosio podatke o drugim zaposlenima u školi, što su zaključili nadležni uškoli operativnim putem. Lapčević kaže da je reč o čistom političkom pritisku na one koji misle drugačije i koji ne pripadaju SNS redovima.

  • Sve je ovo ogledalo SNS vlasti u Blacu, gde se koriste sva sredstva da se svi ljudi koji misle drugačije unize i ponize, kazne i progone – komentariše Lapčević, koji je, kako tvrdi, tek juče dobio dokazni materijal za današnje ročište.

On je od ranije poznat po tome što je konkurisao za mesto direktora ove škole u septembu prošle godine i što se direktno suprostavio sadašnjoj direktorki Mariji Ćurčić. Kako kaže, nakon toga počeo je progon i teror koji i dalje traje.

  • Neprestano vrše pritisak. Prvo su tvrdili da mi nije dobro lekarsko uverenje, zatim proveravaju moju diplomu, a ja imam i licencu i sve što je potrebno. Dobio sam i premeštaj iz matične škole u sela Barbatovac i Gornja Draguša bez aneksa ugovora. Za to sam, nakon prijave inspekciji, potražio pravdu na sudu – jada se Lapčević.

On objašnjava kako je tekao pritisak.

  • I baš dan pre zakazanog ročišta 26. aprila ove godine dobijem poziv od sekretara škole da dođem do škole. Kad sam otišao kod njega, rekao mi je da moje lekarsko uverenje nije ispravno, i da narednih dana izvadim novo. Ne želeći raspravu oko toga, jer dobro znam da je moja dokumentacija već nekoliko puta proveravana od strane nadležnih inspekcija, izvadio sam novo lekarsko uverenje i odneo već sutradan sekretaru. Na samom suđenju 27. aprila direktorka škole se nije pojavila, a novo suđenje je pomereno za 1. septembar – objašnjava naš sagovornik.

Onda je dobio poziv da se javi u školu, što je i učinio 29. aprila iako do danas, kako tvrdi, ne zna o kom nalogu se tačno radi, pošto mu ništa nije dostavljeno.

  • Takođe, navode da sam kriv za iznošenje podataka iz škole zbog pisanja medija o dešavanjima o školi, što su ustanovili nekakvim operativnim radom po ne znam kojim ovlašćenjima, pa se stiče utisak kao da sam neki kriminalac koga prate obaveštajne službe – čudi se on.

Kaže da se oseća kao Kafkin junak „Procesa“ i da je sve krenulo kada kao član Školskog odbora nije hteo da glasa za postavljenje Marije Ćurčić juna prošle godine.

  • Meri se ko je sa kim seo, popio kafu, popričao, koga ima na listi prijatelja na Fejsbuku i ko zna šta još. Predsedniče Vučiću, znate li kakvo rukovodstvo ima u opštini Blace? Po broju skandala mislim da smo na vrhu lestvice u ovoj državi, pri čemu je stvoreno mnogo zle krvi u narodu, a sve nas je manje i manje – poručuje ovaj profesor matematike predsedniku Srbije, dok se sprema za proces u kojem mu presuđuju oni koji ga tuže.
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top