Vesti iz Srbije

SNS vrši pritisak na novoizabrane članove mesnih zajednica!

Nakon nedavno održanih izbora za članove mesnih zajednica u opštini Sečanj, na kojima su nezavisni kanididati grupe građana uspeli da ostvare pobedu u četiri mesne zajednice: Sutjeska, Boka, Šurjan i Banatska Dubica, SNS konstantno vrši pritisak na novoizabrane članove ovih mesnih zajednica, kako bi ih prevela na svoju stranu.

Nakon poraza SNS u pobrojanim mesnim zajednicama, u opštini Sečanj se pojavljuje potpredsednik Izvršnog odbora SNS Damir Zobenica i Goran Đaković koga Zobenica postavlja za koordinatora SNS-a u opštini Sečanj, ističu opozicionari iz ovog mesta. 

– Od tog momenta Zobenica i Đaković počinju da obilaze sve članove mesnih zajednica sa liste nezavisnih kandidata, kao i druge slobodne građane sa političke scene u opštini Sečanj. Prilikom tih obilazaka oni vrše pritiske, daju lažna obećanja, podmićuju i ucenjuju ljude – kaže u izjavi za medije Vukašin Baćina, odbornik u skupštini opštine Sečanj i predsednik UG „Za bolji Sečanj Vukašin Baćina Bačko“.

Rezultat takvog ponašanja, tvrdi Baćina, jeste da je Zobenica uspeo da prevede u SNS nezavisne kandidate u MZ Boka na čelu sa Nebojšom Oberkneževom i da tako preuzme tu mesnu zajednicu. 

– Na konferenciji za medije održanoj 07.08.2021. Damir Zobenica obavestio je javnost i da je u MZ Sutjeska uspeo da prevede od 6 od ukupno 11 članova MZ i tako i u Sutjesci ostavari većinu. Ističem da je to apsolutna laž i da je jedino tačno da je Zobenica uspeo da ubedi tri od ukupno 11 članova MZ Sutjeska i da ni u jednom momentu nije imao većinu te da je neistina da samo zbog njihove dobre volje nisu smenili predsednika MZ Sutjeska Dragana Žeželja – navodi Baćina.

On je naveo da je sinoć održana sednica MZ Sutjeska i da je na njoj prisustvovao značajan broj građana sela. Nakon što je obavio razgovor sa ta tri člana koja su prešla u SNS i detaljno ih upoznao sa planovima SNS koordinatora u opštini oni su „uvideli grešku koju su napravili i vratili su se među nezavisne kandidate“. 

– Jasno mi je da je ovo normalna država i da je politički život slobodan da ovo sve ne bi bila sigurno tema za medije. Međutim, aktuelni režim je od svega napravio cirkus, pa tako i od izbora za članove MZ u jednoj maloj opštini i u još manjim selima. Grupa građana na čijem sam čelu neće dozvoliti da koordinatori SNS-a uzurpiraju našu opštinu i upravljaju našim životima na najgori način – poručuje Baćina.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top