Vesti iz Srbije

Srbija osvojila zlatnu medalju a mediji ćute!

„Jutros ugledam post na fejsbuk profilu svog prijatelja, profesora filozofije iz Vrnjačke Banje u kojem se kaže – „Poštovane kolege i prijatelji, sa radošću vas obaveštavamo da je na Svetskoj filozofskoj olimpijadi učenika srednjih škola ANDREJ JOVIĆEVIĆ, učenik trećeg razreda Prve beogradske gimnazije iz Beograda, osvojio ZLATNU MEDALJU. Svoje predstavnike na ovoj filozofskoj olimpijadi imalo je 52 države iz celog sveta.

Srpsko filozofsko društvo na ovom uspehu čestita mladom filozofu ANDREJU JOVIĆEVIĆU, njegovoj profesorki filozofije dr Iris Janković i Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Kao organizator posebnu zahvalnost izražavamo Požarevačkoj gimnaziji i profesoru Milošu Jeremiću na tehničko-organizacionoj podršci i koordinaciji tokom sprovodjenja oba ciklusa takmičenja.

Uprava Srpskog filozofskog društva“

Van toga, dakle, van pisanja od strane nekoliko kolega i van FB stranice „Nastava filozofije“ ovog uspeha u medijima nema.

Filozofiju je ministarstvo rešilo da ugasi i o tome sam vrlo često pisao i bio gost različitih TV i radio emisija ali, za sada, zvanično nam se iz ministarstva niko obratio nije.

Na otvoreno pismo koje sam uputio ministru prosvete Branku Ružiću takođe nije odgovoreno.

Pozivam ljude da shvate značaj očuvanja filozofije u školama jer, ukoliko želimo bistru decu i uspehe poput Andrejevog, ne smemo da zanemarimo veštinu argumentovanog mišljenja i tradiciju od skoro tri milenijuma.

Ovim putem se i sam pridružujem čestitkama Andreju i mentorki.

Što se borbe za očuvanje filozofije tiče – Idemo dalje!

Ivan Vučković, filozof

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top