Vesti iz Srbije

Šta bi sa 250 radnika Geoxa koje je Vučić obećao da će zaposliti?!

Nakon što je izigran od strane italijanske kompanije Geox, koja je u Vranju koristila jeftinu radnu snagu i za to bila potpomognuta od režima Aleksandra Vučića, naprednjački lider je 3. avgusta obećao da će prvih 250 od 1200 radnika koji su ostali bez posla u narednih deset dana dobiti novi posao i imati neuporedivo veće plate. Danas je 14. avgust, a Vučić, kao i obično, nije ispunio svoje obećanje.

 Nije naša obaveza, ali obećavamo ljudima svaki dan da ćemo učiniti sve da ih zaposlimo. Gledaćemo da u roku od 10 dana zaposlimo prvih 200, 250 ljudi. Imamo 85 bračnih parova koji su prvi na redu – obećao je Vučić u želji da popravi imidž nakon fijaska sa Geoxom, čije poslovanje u Srbiji je sebi upisao u zaslugu.

On je dodao i da bi radnici na novim radnim mestima mogli da imaju i veće plate nego u Geoxu, ponavljajući, pritom, svoje standardne fraze o tome kako će da gradi Srbiju, auto-puteve, pruge, da pomaže penzionere, zapošljava mlade itd…

Prvi naprednjak je nazvao Geox „neozbiljnom kompanijom“, a pre samo pet godina je pričao kako će ona da vrati veru u budućnost mladima na jugu Srbije.

Treba podsetiti da je Vučićeva Vlada toj „neozbiljnoj kompaniji“ subvencionisala izgradnju fabrike, sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu, a takođe je dala i 100 miliona dinara za uređenje zemljišta u slobodnoj zoni, što je bio preduslov da može da počne izgradnja fabrike.

Eto, prošlo je i tih deset dana, a od novog posla za 250 radnika Geoxa ni traga. Ispostavilo se da je to bio još jedan u nizu manevara kako bi se umirila javnost i izvadile fleke pred Vranjancima, jer računa Vučić da svako čudo prođe za tri dana, a imaće dovoljno afera koje će potisnuti njegovo obećanje.

Kao što narod kaže „Vučićevo obećanje ludom radovanje“.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top