Vesti iz Srbije

Šta sve ne odgovara predsedniku Vučiću?

Predsedniku Vučiću sudeći po njegovim, ali i izjavama njegovih najbližih saradnika smeta mnogo toga, a naročito na političkoj sceni Srbije. Svoje nezadovoljstvo vlast pokazuje često, a bilo da to radi direktno ili preko prorežimskih tabloida, uvek je vidljivo.

– Dakle, smeta mu skandiranje na utakmicama, smeta mu Marinika, smeta mu Narodna stranka i Đilas, zna i on da je blizu ulica, zatvara nas uskoro 100%… E to mu nećemo dozvoliti… Ulica drugari, pod hitno – kaže komentator na Tviteru, reagujući na naslovnicu današnjeg tabloida Informer.

Skandiranje navijača Partizana „Vučiću, pederu“ predsedniku zasigurno veoma smeta. Nakon skandiranja na košarkaškom meču, „grobari“ su i na utakmici fudbalera crno-belih jasno stavili do znanja predsedniku Aleksandru Vučiću šta misle.


Ovakva izražavanja nezadovoljstva prema predsedniku uvek sutradan budu propraćena u glavnim režimskim glasilima, te se svi koji ovo i samo objave nazivaju „izdajnicima, stranim plaćenicima, žutim lopovima“, a spisak epiteta je podugačak.

Smeta Vučiću i Marinika zato što nemilosrdno obelodanjuje najrazličitije afere režima i prkosi mu svakodnevno. Najbolji primer koliko smeta potpredsednica Stranke slobode i pravde jeste naslovnica današnjeg Informera sa gnusnom optužbom da „brani koljače“.

Vučiću smeta i Narodna stranka, jer su njeni funkcioneri raskrinkali njegovu slabost kada su na njegov lični poziv otišli u Predsedništvo na „ferku“, a predsednik se povukao na savet svog obezbeđenja. Kasnije je o ovome i lagao u medijima i hvalio se, u njegovom već poznatom maniru, kako bi mogao da sredi i njih petoricu. Ali nije.

Koliko predsedniku smeta lider SSP-a Dragan Đilas možda je suvišno i govoriti. Tajkun koji je pokrao milione a nikada nije uhapšen, čovek zbog kog izmišljaju čitave afere poput „Mauricijusa“ i onaj čije se ime čuje na desetine puta u Skupštini za samo jedno zasedanje.

Đilas je takođe žrtva beskrpuloznih naslovnica tabloida i predsednikovih govora kao i svi lideri opozicije, ali se za vreme Vučićevog mandata istakao kao glavna meta i krivac kada nešto ne valja.

Možda ono što predsedniku ne samo smeta, nego ga i plaši jeste ulica. Narod kojem je „prekipelo“ i koji više ne želi da živi u zemlji kojom vlada Aleksandar Vučić i njegovi poslušnici.

Koliko je ovo istinito dovoljno je samo pogledati prizore sa julskih protesta prošle godine i brutalnost policije koja je plaćena da narod štiti, ali je pod komandom režima tukla svoje sugrađane. Pod pritiskom naroda ogoljena je sva surovost onih koji su na vlasti.

I možda će predsednik rešenje za svoje nezadovoljstvo pokušati da pronađe u jednoj od starih metoda poput zaključavanja, ali teško da će mu svi na kojima to nezadovoljstvo demonstrira dozvoliti.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top