Vesti iz Srbije

Stanje još uvek vanredno ali se poboljšava!

BEOGRAD – Epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje vanredna, ali je sa povećanim brojem vakcinisanih i merama koje daju rezultate situacija se postepeno poboljšava, kazao je, nakon sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Rekao je da nije dobro što i dalje imamo veliki broj teško bolesnih ljudi u bolnicama, što je zdravstveni sistem opterećen.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio je danas da će kafići i ugostiteljski objekti, ako se situacija ne pogorša, od ponedeljka moći da primaju goste, ali isključivo u baštama, a ne i unutrašnjosti objekta.

Gojković je na konferenciji za novinare rekao da to važi za sve objekte na teritoriji Srbije.

Prema njegovim rečima, do ponedeljka i dalje važi zabrana rada, a ako se ne pogorša situacija sa brojem zaraženih, kafići i objekti će moći da rade u režimu rada koji će biti objavljeni tokom vikenda.

Kada je reč o tržim centrima tek će biti odlučeno tokom vikenda ili početkom nedelje da li će ponovo biti otvoreni, rekao je Gojković na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Kazao je da će uslovi za ugostiteljske objekte biti tačno definisani tokom vikenda i najkasnije u nedelju obelodanjeni.

Dodao je da će, ipak, sve zavisiti od toga kakve će biti brojke tokom vikenda i da će nove mere biti primenjene ako ne bude neglih skokova broja zaraženih.

Nastava u školama do daljeg ostaje onlajn, jer, kako kaže Gojković, nema uslova da se đaci vrate uobičajenim školskim aktivnostima.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top