Vesti iz Srbije

Stanje u Čačku alarmantno!

„Da li je sinoćna eksplozija u „Slobodi“ Čačak posledica nemara, nestručnosti ili se prikriva nešto? Faktor sreće i ovaj put je sprečio teže posledice, ali činjenica je da šta god da se dešava, to postaje opasno po građane i okolinu“, upozorio je Sreto Malinović, predsednik Resornog odbora Demokratske stranke za bezbednost i odbranu.

Naime, sinoć oko 20 časova desila se druga eksplozija u fabrici „Sloboda“ u proteklih 15 dana, lakše su povređena 3 radnika, a stanovništvo u najbližoj okolini fabrike je evakuisano.

– Ono što posebno zabrinjava jeste pitanje da li je izvršena kvalitetna analiza i temeljna kontrola stanja u fabrici i kakve mere su naložene posle prethodne havarije. Šta su od toga preduzeli menadžment i Nadzorni odbor fabrike da se podigne nivo bezbednosti i zaštite radnika i proizvodnih kapaciteta? Ima li odgovornosti nadležnog ministarstva? Mnogo je pitanja, a malo odgovora koji bi umirili građane Čačka i okoline – izjavio je Sreto Malinović.

– Demokratska stranka zahteva od nadležnih organa da istraže uzroke, ustanove odgovornost i nalože mere za hitno dovođenje stanja na nivo koji bi ugroženost zaposlenih u fabrici, lokalnog stanovništva i materijalnih dobara sveo na minimum. Druga eksplozija u tako kratkom toku jasno pokazuje da kadrovi Srpske napredne stranke svojom bahatom nestrućnošću uništavaju fabrike namenske industruje koje su teškom mukom obnovljene u periodu od 2001. do 2012. godine. Poražavajuće što ovakve teške nesreće, neretko i sa ljudskim žrtvama poput poslednje eksplozije u fabrici „Milan Blagojević“, ne dobijaju sudski epilog zbog svesne opstrukcije sudskog procesa od strane bahatih vlastodržaca. Stanje je alarmantno i nema prostora za kalkulaciju i improvizacije – navodi Demokratska stranka u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top