Vesti iz Srbije

Stanovnici opštine Ada već mesecima zarobljeni zbog smrada!

Stanovnici opštine Ada već mesecima ostaju zarobljeni u svojim kućama jer u večernjim časovima ne mogu da udahnu svež vazduh, ne mogu da suše veš u dvorištu, ne mogu da provetravaju ili da se tek tako prošetaju ulicom od nesnosnog smrada koji se širi sa deponije smeća. Smetlište gori, širi se neprijatan miris, crni dim kulja kroz grad. Ovakav ambijent dovodi i do zdravstvenih problema, otežava disanje i peče grlo.

Po našim saznanjima građani opštine Ada su se već žalili nadležnima povodom ovog problema, a naročito na „slučajne požare“ koji već godinama unazad u letnjim mesecima „spontano“ izbijaju na lokalnoj deponiji. Ipak, čini se da su sve dosadašnje pritužbe građana bile nedovoljne da pokrenu vladajuću SNS-SVM većinu. Gospodin Bilicki Zoltan (SNS) kao predsednik opštine i direktor JKP „Standard“ Ada gospodin Milan Popov još uvek nisu preduzeli odgovarajuće i za stanovništvo merljive radnje u cilju rešavanja ovog zaista „gorućeg“ problema od opšteg interesa za sve stanovnike opštine Ada.

Pitamo se, zar ovaj smrad ne dopire do udobnih i klimatizovanih kancelarija opštinske uprave? Dokle ćete dozvoliti da se širi taj nesnosni smrad sa ađanske deponije smeća?

Ceneći interese građana opštine Ada povereništvo Narodne stranke u Adi, kao i opštinski odbor Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara zahteva od predsednika opštine Bilicki Zoltana (SNS) i direktora komunalnog preduzeća Milana Popova da što hitnije preduzmu sve neophodne radnje u cilju zaustavljanja svakodnevnog zagađivanja vazduha i životnog prostora naših sugrađana.

Pored rada na komunalnom opremanju luksuznog vikend naselja na obali Tise pozabavite se malo i sa opštim interesima svih stanovnika opštine Ada. Jer svakodnevni požar, dim i nesnosni smrad sa smetlišta spada u tu kategoriju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top