Vesti iz Srbije

Stefanović poručio Juriću da dostavi dokaze umesto da gostuje po televizijama!

Bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je Igoru Juriću, osnivaču fondacije „Tijana Jurić“, a povodom tvrdnji o političarima pedofilima, da je besmisleno „prepucavanje“ sa njim i da je sve što treba da uradi da tužilaštvu i policiji dostavi dokaze koje tvrdi da ima, jer je to jedini način da se sprovede istraga.

Stefanović je u pisanoj izjavi ukazao i da je to ujedno i jedini čestit i ispravan put, umesto što Jurić „troši hiljade sati na televizijama, gde su mu jedini predlozi da gostuje u još televizijskih emisija i vodi još besmislenih razgovora“.

Umesto svega toga, Jurić treba da predoči dokaze i da pomogne potencijalnim žrtvama, poručio je on, podsećajući da je Jurić jedini koji godinama tvrdi da poseduje dokaze o pedofilima u Srbiji, kao i o političarima pedofilima.

„U više navrata tvrdio je da raspolaže podacima o ugroženosti dece i da je spreman da te podatke podeli sa nadležnim državnim organima, sa javnošću, medijima i svima drugima koji bi mogli da pomognu. Međutim, potpuno je jasno, i sada nakon najnovijeg razgovora sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije kojima ponovo nije rekao ništa, baš kao ni u Višem javnom tužilaštvu, da on ne govori istinu“, konstatovao je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, „jasno je kao dan“ da Jurić ne želi da saopšti javnosti ko su pedofili koji mogu biti pretnja deci, niti kakvim dokazima raspolaže, koje je godinama unazad više puta tvrdio da ima.

„On treba da razume da svakodnevna gostovanja na televizijama nisu put da se pomogne deci koja mogu biti ugrožena. Jedini način i jedini put jeste da tužilaštvu i policiji da dokaze koje tvrdi da ima i da oni, u skladu sa zakonom, sprovedu istragu“, zaključio je Stefanović, koji je sada ministar odbrane.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top