Vesti iz Srbije

„Stefanović snosi odgovornost za Belivuka“ !

Predsednik pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je da je „veoma jasno“ da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) napravilo propuste u slučaju sa klanom Veljka Belivuka i da, kao tadašnji ministar, Nebojša Stefanović „snosi odgovornost za postupanje svojih saradnika“.

– Veoma je jasno da je MUP u proteklom periodu načinio brojne propuste. Sasvim sigurno da Nebojša Stefanović kao ministar unutrašnjih poslova snosi odgovornost za postupanje svojih saradnika – rekao je Mirović za Večernje novosti.

Mirović je istakao da se radi o pojedincima iz MUP-a, a podelio ih je u tri gurpe – one koji su bili u direktnom kontaktu sa klanom, one koji su ćutali i one koji su, prema njegovim rečima, „nesposobni“

– Za mene je glavno pitanje da li smo kao država sposobni da prvu grupu procesuiramo. Potom, da drugu grupu, u skladu sa zakonom, udaljimo iz MUP, a da treća grupa snosi sankcije, u smislu da se jasno kaže da su nešto morali preduzimati, a da to nisu preduzimali iz neznanja, nesposobnosti, ili elementarne neodgovornosti – istakao je Mirović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top