Vesti iz Srbije

Suđenje za „Jovanjicu 1“ ponovo odloženo!

Suđenje za „Jovanjicu 1“ koje je bilo zakazano za danas u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu ponovo je odloženo, prema nezvaničnim informacijama, zbog spajanja sa predmetom „Jovanjica 2“.

Prvooptuženi u ovom postupku je vlasnik poljoprivrednog dobra Jovanjica Predrag Koluvija, na kome je pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, jedna od branilaca prvookrivljenog u postupku Predraga Koluvije, rekla je za televiziju N1 da je „obaveštenje da se iz ovog razloga odlaže suđenje dobila juče ujutru“.

Ročište je prezakazano za 19. avgust.

Suđenje za „Jovanjicu 1“ traje od oktobra 2020. godine, a optužnica u ovom postupku, kao i u „Jovanjici 2“, označava Predraga Koluviju kao organizatora kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila i stavljala u promet opojne droge.

Glavni pretres u ovom postupku započet je u junu, ali je prekinut, jer sudsko veće nije želelo da nastavi sa izvođenjem dokaza, zbog toga što se čeka odluka o spajanju dva predmeta koji se odnose na „Jovanjicu“.

Predlog od spajanju dva predmeta ranije je predložio zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, kako bi proces suđenja bio brži i efikasniji, i kako bi se izbegla opstrukcija.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top