Vesti iz Srbije

Sukob Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića!

Da se nešto dešava unutar vladajuće stranke postalo je jasno kada se u javnosti pojavila kopija dokumenata o nostrifikaciji „diplome“ dr Nebojše Stefanovića, pisao je Direktno još 9. januara 2020. godine.

Onima koji su pažljivo pratili zapala je za oko činjenica da je RTS izvestio sa pres konferencije na kojoj su saopšteni podaci da je „diplomu“ izdala trgovačka radnja iz Londona, iako u odluci o nostrifikaciji piše da je Megatrend International Expert Consortium Limited London bio deo britanskog školskog sistema.

Naravno da ova nazovi škola nije nikada bila deo britanskog obrazovnog sistema, te je samim tim nostrifikacija takve diplome suprotna zakonu. Već tada se govorkalo da je papir opoziciji doturila svojim kanalima državna bezbednost, odnosno Bratislav Gašić. Tada javnosti nije bilo poznato da je ulje na vatru sukoba Vučić – Stefanović dolila i borba za prevlast u izvozu proizvoda srpske vojne industrije. Tek kasnije se saznalo da je i tu došlo do rata između Slobodana Tešića (čitaj Vučića i Gašića) sa jedne, i kompanije GIM iza koje je stajao otac Nebojše Stefanovića, sada pokojni Branko Stefanović, sa druge strane.

Za Branka Stefanovića javnost je saznala na osnovu pisanja istraživačkih novinara o otimanju hotela „Šumadija“. Vlasnik hotela Njegomir Kilibarda je javno više puta ponovio da mu je Branko Stefanović nudio 300.000 evra da mu pomogne da reši probleme koje je imao sa hotelom, odnosno da prihvati ugovor po kome se hotel plaćen 2.8 miliona evra prodaje za 10 puta manji iznos.

Stefanović stariji je na sastanak došao noseći ranac u kome je bilo čak 300.000 evra! Pošto je Kilibarda odbio „pomoć“, grupa huligana je upala u hotel i demolirala ga. Potom se pojavio snimak razgovora između Kilibarde i Aleksandra Papića, kuma Nebojše Stefanovića, u kome se jasno čuje kako Papić nudi novac Kilibardi da odustane od priče i prijave koju je rekao da će podneti. Branko Stefanović je, inače, dugo godina radio kao muzičar, da bi ga na Nebojšinu molbu, u vreme kada je SNS bila opozicija, Branko Radujko zaposlio u Telekomu. Kako je čovek takve biografije došao do toga da sa 300.000 evra šeta Beogradom, do danas nije objašnjeno.

Osim te činjenice, prvi put je javnost saznala za Aleksandra Papića, čoveka koji uz Nebojšu Stefanovića postaje ozbiljan biznismen u Srbiji. Aleksandrov otac dugo je radio u Rusiji za braću Karić i odatle Papić junior poseduje određeni kapital, koji je drastično uvećao poslednjih godina.

Bilo je više nego primetno da skoro niko od stranačkih kolega nije branio Stefanovića, niti je tvrdio da je njegova diploma legalna. Posebno je upalo u oči da se Aleksandar Vučić, koji komentariše sve i svašta, po ovom pitanju nije oglašavao. Tu i tamo je rekao nešto o Megatrendu, kako su tamo diplome dobili i neki predstavnici bivše vlasti i da je bivši predsednik Boris Tadić održao predavanje, ali jasna podrška Nebojši Stefanoviću je izostala.

Nedugo nakon afera „Šumadija“ i diploma, kreće da se odmotava klupko „Krušika“, jedne od najvećih dokazanih pljački u koju je umešan vrh vlasti.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top