Vesti iz Srbije

Suzana Vasiljević – u sve se razume!

Kada biste u igri asocijacije otvorili polja na kojima piše: AVIONI, KOŠARKA, KLASIČNA MUZIKA, NOVINARSTVO, da li biste mogli da pogodite ko je ili šta rešenje ovog niza? Mnogi bi rekli jako teško, jer ove pojmove ništa ne spaja. I pogrešili bi. Sve ih spaja savetnica predsednika Srbije za medije. Dakle, rešenje igre asocijacija je Suzana Vasiljević!

Samo se Suzana Vasiljević razume i u avione i avio kompanije, i u košarku, i u klasičnu muziku i u novinarstvo, pa su je što Vlada Srbije, što neki drugi, prethodnih godina postavili u Nadzorne i Upravne odbore Er Srbije, Košarkaškog saveza Srbije, Politike ad i na kraju Beogradske filharmonije!

Gospođa Vasiljević je do pre nekog vremena uglavnom bila poznata po kolekciji tašni od kojih svaka vredi više hiljada evra, a onda je počela da daje intervjue i gostuje po televizijama, da nam i ona uz svog šefa objasni u kakvoj divnoj zemlji živimo.

Inače, za gospođu Vasiljević se manje vezuju „novinarska dostignuća“ Pinka, Informera i sličnih. Za nju se više vezuju promene u uređivačkoj politici Blica i Prve TV, koji su od ozbiljnih medija postali umivena verzija gore navedenih propagandinih glasila.

Javna je tajna da je Suzana Vasiljević bliska prijateljica Jelene Drakulić, prve žene Ringiera u Srbiji, ali i novinarke Ivane Jasnić Mastilović, koja je podatke o aferama Jutka i Mika Aleksić dobila upravo od Vasiljevićeve. Isti nivo bliskosti savetnica predsednika ima i sa Manjom Grčić, koja je zajedno sa njom ušla u Upravni odbor Beogradske filharmonije, a ostatak vremena provodi uređujući televiziju K1 i vodeći firmu koja je kupila Tanjug.

Ono što je takođe zanimljivo je da u biografiji Suzane Vasiljević koja je dostavljena uz odluku o imenovanju stoji da je ona novinar i producent, iako se ona novinarstvom nikada bavila nije. Njeno obrazovanje se svodi na završeni Fakultet dramskih umetnosti, smer produkcija. Informisani kažu da ga je završila na isti način kao i njen kolega Čedomir Jovanović…

Jedno je sigurno. Vasiljevićeva je bila deo rukovodstva Politika ad do 2018. Znamo u kakvom je stanju Politika danas.

Ona je deo rukovodstva Er Srbije, kompanije koja državu košta milijardu evra za poslednjih sedam godina.
Košarka se još uvek drži, ali svi vide pad i u ovoj oblasti.

Ostaje da se vidi kako će Filharmonija, koja je, da je Vučić održao obećanje, trebalo davno da dobije svoju zgradu i koncertnu dvoranu, funkcionisati sada kada je vodi trio fantastikus: Tasovac – Grčić – Vasiljević.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top