Vesti iz Srbije

Svedoku protiv Palme će biti ugrožen život ako ne bude saslušan u Beogradu!

Prvi svedok koji Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan je da svoj iskaz da sutra, u ponedeljak 10. maja, usred Markovićevog privatnog grada, u Jagodini, izjavila je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Skandaloznom odlukom Tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, da pozivanje svedoka ostavi policiji Dragana Markovića Palme, direktno se dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu. Time, ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo – podseća Tepić čije sapštenje prenosimo u celosti.

  • Prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od Tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa.

Imajući sve ovo u vidu, prinuđeni smo da se za zaštitu svedoka i žrtava borimo javno, jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava – pitanje od najvećeg javnog interesa.

Stoga ćemo u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani – poručila je Marinika Tepić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top