Vesti iz Srbije

Svetski dan porodice obeležen šetnjom kroz Beograd!

Nekoliko hiljada građana krenulo je glavnim gradskim ulicama u porodičnu šetnju kojom će obeležiti Svetski dan porodice, nakon završenog skupa pokreta Dveri ispred Narodne skupštine.

Prodična šetnja biće organizovana rutom od Skupštine do Kalemegdana i centralnim beogradskim ulicama.

Tradicionalnu Porodičnu šenju pokret Dveri organizuje već punih dvanaest godina, a ove godine kao jedan veliki nadstranački skup podršku daje više od 15 različitih udruženja koja su danas zajedno sa nama. Ovo je zaista jedan veliki dan za sve nas i festival porodičnih ljudi Srbije – rekao je uoči šetnje lider Dveri Boško Obradović.

Ovaj skup, kako kaže Obradović je u slavu rađanja, porodice, dece.

  • Ovo je Srbija kakvu zamišljamo, kao prijatelja porodice i kada mi budemo odlučivali porodica će biti na prvom mestu u društvu i državi. Mi smo uvereni da je porodična politika politika budućnosti, najbolja politika za 21. vek. I ovaj današnji događaj na Svetski dan porodice, jeste upravo naš dokaz koliko je važno za sve naše porodice danas – naveo je Obradović.

On je objasnio i da se danas ističu i dva važna zahteva.

Prvi, da 15. maj Svetski dan porodice bude proglašen za državni praznik i neradni dan u Srbiji; drugi, da Narodna skupština Republike Srbije povuče iz skupštinske procedure sva tri antihrišćanska, antiporodična i antiustavna zakona koji su se tamo našli. Ovo je trenutak kada ćemo progovoriti u ime svih porodica koje su danas ugrožene: ekonomski, socijalno, ekološki i na svaki drugi način. I mi smo danas upravo ovde da bismo zaštitili sve naše porodice.

Kako iz Dveri navode, sve je više građana, ali i organizacija koje podržavaju Porodičnu šetnju.

Skup su podržali i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava i Koalicija za odživo rudarstvo. Njihovi predsednici Dragan Dobrašinović i Zvezdan Kalmar uputuli su reči podrške, a skup je podržao i Damnjan Knežević.

Dok je ljudi, biće i bitaka, a pobeda nikome nije data dok se za nju ne izbori. Ona, za nas najvažnije, vodi se na našoj zemlji i na našem nebu. To je borba za zdravu i snažnu porodicu u kojoj se, sa očeva i majki na ćerke i sinove prenosi ne samo jezik, nego i spoznaja o identitetu, tradiciji, veri, nacionalnoj kulturi i Kosovu i Metohiji. To je naša duga i jedina linija odbrane, a ako popustimo samo na jednom mestu, izgubićemo sve. Zato ona mora ostati neprobojna, a mi čvrsti, bez obzira na iskušenja. Naša borba je jedini način da opstanemo, ali i da ne potonemo u stid za koji, za razliku od starih i novih boljševika, i srećom, još uvek znamo – kaže Dragan Dobrašinović.

Sada su, više nego ikada ugrožene naša vera, naša porodica i naša deca. Po pitanju dece, porodičnih vrednosti, očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije kao narod ne smemo da se delimo. Mi nemamo ništa protiv LGBT osoba koja moraju imati jednaka prava kao i drugi građani, između ostalog da prenesu imovinu jednih na druge, ali ne želimo nametanje istopolnih brakova, a zatim i usvajanje dece od tih istih brakova. To je propaganda koja se širi na medijima, ali i u našim obrazovnim ustanovama, čemu se mora stati na put – rekao je Damnjan Knežević.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top