Vesti iz Srbije

U Skupštini 201 naprednjak!

Lažni izbori održani 21. juna prošle godine, koje je opozicija bojkotovala, ogolila je kakav je zapravo režim Aleksandra Vučića. Govore to i brojke, budući da je od 250 narodnih poslanika u Parlamentu 201 osoba sa liste Srpske napredne stranke?!

Srpski Parlament nema opoziciju, pa je Aleksandar Vučić bio nervozan što više satelita SNS nije prešlo cenzus, kako bi se tek stvorio privid demokratičnosti u Skupštini. Ovako smo dobili jednoličan izgled u ovom domu, u kom vlada jednoumlje, pa konstantno možemo da slušamo ode na račun predsednika Srbije i pljuvanje po opoziciji, bez obzira što njeni predstavnici nisu prisutni u Skupštini.

A kako to zapravo sve izgleda kada se pogledaju brojke? Srpska napredna stranka, koja je na lažne izbore izašla sa listom „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ ima čak 201 predstavnika u Parlamentu.

To je crno na belo potvrdila i Republička izborna komisija, tačnije njen predsednik Vladimir Dimitrijević, koja je donela odluku da dodeli mandat Dušanu Mariću, kako bi popunio upražnjeno mesto u Skupštini.

A Marić, inače novinar iz Velike Plane, ukupno je, kako smo to već naveli, 201. poslanik Srpske napredne stranke u Parlamentu bez opozicije.

Ova odluka je doneta 7. jula i stupila je odmah na snagu.

Dakle, posmatrajući brojke, u Skupštini je samo 49 poslanika koji nisu bili na listi naprednjaka, ali faktički ne mogu se posmatrati opozicijom. Upravo zbog takvog izgleda Parlamenta je Vučić, nedugo nakon izbora, doneo odluku da se raspišu prevremeni izbori, za koje je naveo da će biti održani u aprili 2022. godine.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top