Vesti iz sveta

Umesto PCR testa pokazivali rezultat CRP analize!

PODGORICA – Poslednjih dana na granici između Crne Gore i Albanije pojavili su se ljudi koji su ulazili ilegalno pokazujući test na „C reaktivni protein“ umesto PCR testa, a prema današnjem tekstu Vijesti.me, pojavu tih tekstova potvrdila je i Uprava policije.

U onlajn izdanju Vijesti.me navodi se da je reč o izveštajima o testiranju u jednoj laboratoriji u Skadru i o testu za koji je skraćenica PCR, a naziv mu je „Proteine C Reaktive“, što je test kojim se meri „C reaktivni protein“ u krvi, a kojim se utvrđuje prisustvo upalnih procesa u organizmu.

U Upravi policije rekli su da su u međuvremenu o tome razgovarali sa kolegama iz Albanije i da su službenici upozoreni o takvim testovima kada su dobili informaciju od albanskih kolega, koji su uz to dodali da se PCR radi u tri zvanične laboratorije u toj zemlji.

Prema pisanju Vijesti, test u koji su oni imali uvid jasno pokazuje da je reč o merenju „C reaktivnog proteina“ u krvi, te su policiji postavili pitanje i o edukaciji kadra i dobili odgovor da je reč o poslovima koji su potpuno novi, da se pravila često menjaju i da nema dovoljno sanitarnih inspektora.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top