Vesti iz Srbije

Upravu fabrike „izribali“ zbog prekovremenog rada!

Delegacija od petnaestak direktora i visokih predstavnika kompanije „Aptiv“ iz Velike Britanije boravila je danas u Leskovcu i obišla fabrički pogon u ovom gradu, potvrdili su radnici za Rešetku.

Kako kažu, oni su sa upravom fabrike razgovarali i trenutnoj narudžbimi električnih instalacija za „Mercedes“, ali i na temu medijskih natpisa i svega što se prethodnih nedelja dešavalo u ovoj fabrici koja je prekršila Zakon o radu i radnicima povećala radno vreme na 12 sati.

– Predstavnici kompanije nisu zadovoljni radom menadžmenta, a i ljuti su na menadžment leskovačke fabrike zbog kazne koju će morati da plate i pokrenutog prekršajnog postupka od strane isnpekcijskih organa zbog kršenja Zakona o radu – navodi jedan od izvora za Rešetku.

Radnici kažu da visoki delegati danas nisu razgovarali sa njima pojedinačno, ali su obišli ceo pogon u toku prve smene.

Podsetimo, kompanija „Aptiv“ ukinula je odluku o dvanaestočasovnom radnom vremenu, o čemu je Direktno.rs pisao, a radnici su vraćeni na osmočasovni radni dan posle intervencije nadležne inspekcije.

Zaposleni u leskovačkoj fabrici ubuduće će za angažovanje subotom i nedeljom biti dodatno plaćeni po 3.000 dinara dnevno.

Sindikalisti tvrde da je tih 56 sati i dalje osam sati više od maksimalno dozvoljenog rada tokom jedne sedmice.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top