Mitrovačke vesti

Urađen novi put do etno-domaćinstva Davidović!

Vila Davidović u Manđelosu otvora svoja vrata za goste već petu sezonu, smeštena je na jugozapadnim obroncima Fruške gore, na 15 km od Sremske Mitrovice i svega četiri kilometra od Manđelosa. Trenutno su u toku radovi na šljunčenju atarskog puta do njih koje finansira lokalna uprava.

Protekle sedmice, ovo etno-domaćinstvo, koje se nalazi na turističkoj ponudi Srema, posetili su Dušan Drča direktor gradske Turističke organizacije i Dušica Pavlović, direktor Agencije za ruralni razvoj.

“Cilj je pružanje savetodavne i stručne pomoći i upoznavanje sa problemima koji imaju naša seoska turistička domaćinstva, kako bi te probleme i rešili. U skladu s tim, rešavamo i dugogodišnjim problem Vile Davidović, a reč je o prilazu njihovom seoskom turističkom domaćinstvu.”- rekla je, nakon obilaska, direktorka Pavlović.

Po njenim rečima, oni će obići sva seoska turistička domaćinstva kojih, za sada, ima 16 kategorisanih.

Vila Davidović u Manđelosu prostrano je imanje idealno za odmor, opuštanje i neposredan kontakt sa prelepom fruškogorskom prirodom. Svakog vikenda od aprila do oktobra postoji mogućnost celodnevnog boravka sa ručkom uz obaveznu rezervaciju. Vlasnica ovog skrivenog kutka za udoban odmor u prirodi, Ana Davidović, kaže da se ovom mestu gde vreme još uvek ide polako gosti rado vraćaju.

„Dovoljno smo daleko od urbane sredine i dovoljno blizu da se brzo stigne na mesto potpuno drugačije energije. Zadovoljni smo poslovnjem našeg seoskog domaćinstva, uspevamo da privučemo pažnju mnogih, kako domaćih, tako i stranih gostiju, tako da mislimo da će to ići u dobrom smeru i dalje. Mi smo zapravo više godina bili u ulozi turista, posećivali smo razne destinacije, kako u zemlji i tako i van nje i ideja o tome se sasvim spontano rodila. Prvo smo tražili imanje, konačno smo ga našli u podnožju Fruške gore, kupili pre sedam godina i tako je krenula cela ideja. Pre pet godina smo počeli da se bavimo gostima, a do tada smo dve godine potrošili u pripremama za rad”.

Njihova kuhinja se zasniva na poznatim ukusima i mirisima sremskih specijaliteta. Sva hrana se priprema na istoj lokaciji od pažljivo izabranih domaćih namirnica ovog kraja. Gostima su na raspolaganju tri prostrane sobe sa zasebnim kupatilima. Sobe su na dva nivoa i mogu da ugoste do pet osoba.

Garantuju mir i privatnost, dostupni su sadržaji: igraonica na otvorenom, sportska igrališta, šetnja okolinom, obilazak nacionalnog parka Fruška gora, poseta slikarskom ateljeu, suveniri, domaći proizvodi i zimnica pripremljenu od voća i povrća sa njihovog imanja.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top