Uncategorized

Vajber uklonio stikere Velje Nevolje!

Svi oni koji koriste Vajber ostali su bez reči, pošto su se pojavili „stikeri“ sa likom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, odnosno svi korisnici su mogli da skinu fotografije vođe jedne od najbrutalnijih kriminalnih grupa u regionu.

Mnogi su se zapitali kako je moguće da se slike Belivuka pojave na ovoj aplikaciji, da li je sama kompanija sve to odobrila, a sada je stigao odgovor. Naime, stiglo je zvanično saopštenje povodom ovih „stikera“, čiju vam sadržinu prenosimo u celosti:

„U komentaru na medijske navode povodom objave stikera kreiranih od strane korisnika Vibera na Viberovom stiker marketu koji predstavljaju izvesnog državljana Srbije (kao i njegove saradnike i njhova dela) koji se trenutno nalazi u istražnom pritvoru, Rakuten Viber želi da informiše svoje korisnike i javnost u Srbiji da nije imao uvid u njihov sadržaj pre objavljivanja – niti je dao saglasnost za tu aktivnost. Istovremeno, Rakuten Viber je sadržaj tog stiker paketa danas izbrisao sa Viberovog stiker marketa.

Kao što su nezavisni stručnjaci tačno napomenuli u navodima domaćih medija danas, funkcija Viber Stiker Kreator omogućava svakom korisniku Vibera da napravi i postavi svoj paket stikera na Viber stiker market bez da je prethodno u obavezi da se obrati Viberu tim povodom – ili da dobije Viberovu saglasnost da isti bude postavljen na platformu. Na ovaj način, Viber podstiče svoje korisnike da se kreativno izražavaju koristeći Viberove napredne grafičke funkcije i alatke – i dalje dele svoje kreacije nesmetano kroz svakodnevnu komunikaciju putem Vibera.

I pored toga, a u skladu sa Viberovim pravilnikom o sadržaju namenjenom javnosti, plasiranje grafičkih izraza nasilja, a naročito onih u kojima je nasilje glorifikovano ili se podstiče, nije dozvoljeno na platformi. U ovo se svrstavaju i ekstremni prikazi ili opis nasilja ili jasne pretnje nasiljem prema bilo kojoj osobi ili grupi ljudi. Planiranje i promovisanje nasilničkih dela koja bi direktno ili indirektno mogla da izazovu fizičke povrede ili duševni bol drugih – kao i sadržaj koji promiviše nezakonite aktivnosti – strogo su zabranjeni na Viberu, i Viber zadržava pravo da ukloni ovakav sadržaj sa platforme – što je danas i učinio u ovom slučaju.

Platforma aplikacije Rakuten predstavlja okruženje za bezbednu, zaštićenu, besplatnu, kreativnu, korisnu i pozitivnu komunikaciju – i preduzeće sve odgovarajuće mere da to održi – i da svojim korisnicima uvek pruži mir i razloge za zadovoljstvo sada i ubuduće“, zaključuje se u ovom saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top