Vesti iz Srbije

Vaterpolisti u Novom Sadu imaju „sve uslove“ za nesmetan trening!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je vaterpolistima olimpijsko zlato, a proslavljeni as upravo iz ovog sporta Danilo Ikodinović na ovo je imao odgovor.

– Bravo, šampioni! Kakvo zlato, kakva partija vaterpola za sve nas! Naš Novosađanin je branio nemoguće, naši momci su ostavili srce u bazenu! Srbija je ponosna na vas, vaša srca su velika! Živeli i hvala vam – napisao je na Instagramu Vučević.

– Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, čestita vaterpolistima. Stida bez! Vučeviću, bazen Spens ti ne radi bezmalo dve godine. Vaterpolo se igra u vodi, trenira se u vodi. Sram te bilo, profiteru – napisao je Ikodinović na Tviteru.

Vučević je nakon Danilove izjave pokušao da javnosti objasni kako „vaterpolisti u Novom Sadu imaju sve uslove za nesmetan trening“, ali je Ikodinović ponovo imao odgovor.

– Da odgovorim potpisniku patetičnog pisma. Suština je da ste spiskali 1.1 miliona evra na rekonstrukciju i da bazen skoro dve godine ne radi. Vlada Bojana Pajtića je napravila bazen na S. Bari, inače ga ne bi ni bilo, jer ste vi za 10 godina napravili nula bazena funkcionalnih za vaterpolo. Bazen na S. Bari ne zadovoljava 20% potreba Novog Sada. Bazen Spens je bio bazen koji je primao 80% dece, rekreativaca i sportista. Znam, zabole vas za sve navedene, bitna je lova da se mazne na propaloj rekonstrukciji i da se prodaje šuplja priča, kao iz pisma gore zakačenog – napisao je Ikodinović.

Inače, na renoviranje bazena Spens potrošeno je više od 120 miliona dinara, a radovi koji su počeli 20. maja 2020 razvlačili su se mesecima. Onda je 13. novembra iz kabineta gradonačelnika javljeno da su radovi gotovi i da će se uskoro bazen otvoriti za sportiste i građane.

U otvorenom bazenu Spensa, međutim, mesecima se nalazili su se delovi konstrukcije pokretne tribine, plastične stolice, delovi metalne ograde… Prema svedočenju zaposlenih na Spensu, sve to su u bazen bacili radnici koji su učestvovali u rekonstrukciji zatvorenog bazena u znak protesta zbog neisplaćenih zarada.

Kako je pisao N1, kompanije „Dehidra 021“ i „Bulevar company“ ogradile su se od izvedenih radova. Treća firma iz konzorcijuma koja je posao dobila na tenderu, „Max Cor“, nije se oglašavala.

Čak je rađena i dodatna sanacija, odnosno sanacija sanacije. Još 10. maja, mediji su pisali fda će novi radovi trajati najduže četiri meseca, plan je da se pokrije otvoreni bazen na Sajmištu posle letnje sezone, a to će Grad koštati oko dodatnih 140.000.000 dinara.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top