Vesti iz Srbije

Veselinović: „Aleksandar Vučić mora odmah da podnese ostavku zbog očitih veza sa klanom Belivuka“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić mora odmah da podnese ostavku na sve državne funkcije zbog očitih veza sa klanom Veljka Belivuka, koji je, očito, po njegovom nalogu ili uz njegovo znanje, vršio brojne zločine i nezakonite radnje – izjavio je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret.

– Nema razloga da sumnjamo u uvek verodostojne podatke KRIK-a, koji iznosi saznanja iz istrage, a koja govore o bliskim vezama Aleksandra Vučića, njegovog brata Andrreja i sina Danila sa Veljkom Belivukom, a koji se optužuje za najteže zločine, kao što su ubistva, kasapnjenje žrtava, ali i izvršavanje naloga režima protiv navijačkih grupa i opozicije. Ne može Srbija da na mestu predsednika ni jedan dan da ima osobu za koju se sumnja da je u bliskim vezama sa kriminalcima, koje je i sam nazivao „kasapinima“ i javno prikazivao žrtve njihovih zločina“ – ističe Janko Veselinović, predsednik Pokrata za preokret povodom saznanja do kojih je došao KRIK.

– Predsednik Republike je po funkciji na čelu brojnih tela koja se bave organizovanim kriminalom i svaki ostanak na mestu predsednika Republike ugrozio bi tu borbu ili bi ona bila pristrasna. Posebno zabrinjava činjenica da je u saradnju sa ovom grupom bio upleten i Aleksandar Vulin, koji, nelegalno,  obavlja funkciju ministra unutrašnjih poslova. Nemoguće je da se istraga sprovede pošteno i nepristrasno dok je su na mestu predsednika države i ministra policije ljudi  čovek koji su  bili  glavni nalogodavac Veljku Belivuku i njegovoj grupi, jer bi po svemu sudeći predmet istrage morao biti i sam Aleksandar Vučić, njegovi saradnici i neki članovi njegove porodice. KRIK je objavio ono što je cela Srbija već znala – ističe Veselinović   

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top